Comunitat Valenciana

Oltra sobre Alqueria: "Crec que la responsabilitat política està assumida"

  • "No sé quina contundència més es pot demanar que el president de la Diputació haja dimitit", explica.
  • Assegura que la Generalitat ha treballat per a "evitar duplicitats, coordinar on hi ha gots comunicants".
Mónica Oltra en la roda de premsa del Consell
Mónica Oltra en la roda de premsa del Consell
GVA
Mónica Oltra en la roda de premsa del Consell

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha afirmat aquest divendres en ser preguntada si creu que s'ha actuat amb contundència després de l'operació Alqueria que "hi ha hagut decisions tan contundents com que ha dimitit el president de la Diputació" de València, Jorge Rodríguez: "No sé quina contundència més es pot demanar que el president haja dimitit. Quan el màxim dirigent d'una institució ha dimitit, crec que que la responsabilitat política està assumida".

En la roda de premsa posterior al ple del Consell, Oltra ha destacat que el mateix dia van ser imputades en Alqueria sis persones sense mesures cautelars i també el president de la Diputació d'Alacant, el 'popular' César Sánchez, també sense mesures cautelars: "Dos situacions processals idèntiques, el president de la Diputació de València ja no és president".

Així, ha indicat que en eixa comparació s'aprecien "dos maneres diferents de reaccionar" perquè el president provincial alacantí segueix en el càrrec, i en el cas valencià "més contundència és difícilment exigible" perquè en cas contrari "s'eixiria de la legalitat". "Hi ha una diferència notable de la reacció a un mateix fet que va passar el mateix dia i contrasta amb fets que passaven quan aquestes institucions estaven governades pel PP", ha insistit.

Sobre la situació de la resta d'investigats pels contractes en Divalterra, ha indicat que l'opció d'apartar-se d'altres òrgans ha d'aprovar-se "en l'òrgan corresponent" i està segura que "això la Diputació ho té previst i en agenda". Segons ha afirmat, quan el consell d'administració de Divalterra aparte aquestes persones "òbviament no cobraran".

"Les decisions polítiques tenen un temps i un moment i les administratives tenen un temps, un moment i una formalitat que s'ha de complir", ha indicat.

La nova llei de governs locals

D'altra banda, sobre la llei de governs locals que prepara el Consell, ha indicat que no és una qüestió "d'ara" que sorgisca després d'aquest cas, i que des de la Generalitat s'ha treballat des de l'inici de la legislatura en la coordinació amb les diputacions per a "evitar duplicitats, coordinar on hi ha gots comunicants" i que puguen dedicar-se a la seua "funció primordial" de donar suport als municipis de menys de 20.000 habitants.

Ha remarcat que la directriu política de les polítiques de competència autonòmica "l'ha de portar la Generalitat i no les diputacions" i ha recordat que es van elaborar dos decrets de coordinació sobre turisme i esport que el TSJ va considerar no ajustats a dret perquè havien de regular-se per llei.

Des d'aleshores, ha incidit Oltra, s'està treballant en aquesta llei que "no té a veure amb el que ha passat en aquest moment en la Diputació de València".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento