Comunitat Valenciana

PP creu que el TS dóna un nou "colp" al Consell i "tira pel sòl la seua política de xantatge lingüístic"

  • La diputada del PPCV Beatriz Gascó ha considerat que la decisió del Tribunal Suprem (TS) d'inadmetre un recurs sobre el decret de plurilingüisme per haver sigut ja derogat és "un nou colp" i l'única cosa que "deixa clar" és que existeix una sentència ferma -la del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que va anul·lar parcialment la norma per considerar-la discriminatòria- que "tira pel sòl tota la política de xantatge lingüístic del Consell".

Gascó ha realitzat aquestes declaracions després que el TS haja inadmès un recurs de l'Advocacia de la Generalitat contra la sentència del TSJCV que va declarar la nul·litat parcial del decret de plurilingüisme en considerar que existeix una "pèrdua sobrevinguda d'objecte", ja que la norma ja ha sigut derogada, tal com va informar el propi Govern autonòmic.

Després de conéixer la resolució de l'alt tribunal, la Generalitat Valenciana va recalcar que li "dóna la raó" en què la norma "no és objecte de litigi" i que el TSJCV "hauria d'haver acceptat, des d'eixe moment, totes les peticions d'arxiu que la Generalitat ha formulat en els diferents processos pendents, al·legant aquesta causa".

No obstant açò, per a la diputada 'popular' la providència del Suprem és "un altre nou colp judicial". "Ara com ara tenim una sentència ferma que tira pel sòl tota la política de xantatge lingüístic del Consell, malgrat que han intentat donar-li la volta per a, una vegada més, no haver de donar explicacions. És una notícia favorable per a la comunitat educativa i estudiants, no per a la Generalitat", ha subratllat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento