Comunitat Valenciana

Puig mantindrà les seues reivindicacions davant Sánchez: "Aquest Govern a l'únic al qual es deu és al poble valencià"

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha insistit que el Consell mantindrà les seues reivindicacions davant l'Executiu de Pedro Sánchez com ho ha fet fins ara i no renunciarà "en cap concepte" a la reforma en profunditat del model de finançament: "Aquest Govern a l'únic al qual es deu és al poble valencià".
Ximo Puig (arxiu)
Ximo Puig (arxiu)
I.CABALLER/CORTS VALENCIANES
Ximo Puig (arxiu)

Així s'ha pronunciat en Les Corts en resposta al portaveu de Compromís, Fran Ferri, que ha preguntat a Puig per la valoració del Consell del grau de compliment i compromís amb les reivindicacions valencianes del nou Govern central presidit pel socialista Pedro Sánchez.

Ferri ha assenyalat que, encara que 30 dies "no són molts per a solucionar tots els problemes dels valencians", Compromís té un "sabor agredolç" d'aquest primer mes, entre altres qüestions per postergar la reforma del finançament a la pròxima legislatura quan "els treballs tècnics estan acabats". "Dos anys són suficients, almenys per a intentar-ho".

Per açò, ha instat a mantindre la reivindicació d'eixa reforma, del pagament del deute acumulat per l'infrafinançament o inversions "dignes".

Puig ha admès que en un mes no es pot fer "una avaluació en profunditat", però ha ressaltat que "algun canvi s'ha produït en l'atmosfera" possibilitant, per exemple, "l'ambició solidària de la Comunitat Valenciana".

Amb el relleu en Moncloa, ha dit, "hi ha una atmosfera de diàleg diferent, un diàleg molt més fàcil" i les reivindicacions davant Sánchez quan es reunisca amb ell van a seguir sent les mateixes, ha assegurat, defenent la necessitat de reformar el finançament.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento