Judicis a 32 graus a l’ombra

Els jutges i els advocats han de treballar sense toga perquè tenen massa calor. La direcció autoritza als funcionaris dels jutjats del social a plegar abans
Els funcionaris del Jutjat Social número 22 es ventaven ahir per intentar suportar la calor.
Els funcionaris del Jutjat Social número 22 es ventaven ahir per intentar suportar la calor.
Jordi Soteras
Els funcionaris del Jutjat Social número 22 es ventaven ahir per intentar suportar la calor.
Els funcionaris dels jutjats socials de la ronda de Sant Pere 52 suen cada dia per poder fer la seva feina. Les temperatures arriben als 32 graus i la calor ja ha provocat que fins i tot algun treballador es desplomés després de tantes hores. En alguns dels tretze jutjats que hi ha a l’edifici, els jutges ja treballen sense la toga (que acostuma a ser de llana) i han demanat als advocats que també se la treguin.
 
Aquesta situació fa prop d’un mes que dura i, segons les previsions més optimistes, se solucionarà la setmana vinent. Per pal·liar la calorosa situació i després de les queixes dels funcionaris, el gerent de Justícia a Barcelona, Francesc Garcia i Sànchez, va enviar ahir una nota als magistrats i secretaris d’aquests jutjats autoritzant-los a fer els judicis en un altre edifici i a deixar plegar els seus empleats a les 14.00 h, retallant-los així dues hores i mitja la seva jornada.
 
També la gent gran
 
Alguns dels funcionaris afectats van destacar que les persones que van a l’edifici perquè tenen algun judici pendent també han de patir la calor i, en diverses ocasions, «hi ha gent gran que no està acostumada a tanta calor».  
 
Fonts de la conselleria de Justícia van explicar a 20 minutos que l’edifici on hi ha els jutjats afectats no és propietat de l’administració.
 
Les obres per reformar la instal·lació de l’aire condicionat van començar el mes de març i, en teoria, han d’acabar a finals de juny. Els treballadors consideren positiu que es millorin les instal·lacions que hi havia fins ara però critiquen que no hagin previst que calia fer-ho abans que arribés la calor.
 
Digue’ns si on...
 
...tu treballes també fa falta aire condicionat. 
 
Escriu-nos a: noesven@20minutos.es; per fax  al 93 470 62 50 o per correu a la plaça Universitat, 3, 7è 3a 08007 Barcelona
Mostrar comentarios

Códigos Descuento