Comunitat Valenciana

Manuel Alcaraz nega "espionatge" al Tribunal d'Arbitratge Laboral

  • Assegura que el secretari, Alfons Puncel, està "mirant espais propers" per a ampliar la Conselleria.
  • "No entenc què s'espia, que és el concepte de descobrir alguna cosa que roman oculta", ha remarcat.
  • El PP ha sol·licitat la compareixença del conseller per uns fets que ha qualificat "de novel·la negra".
Vicent Soler i Manuel Alcaraz en roda de premsa
Vicent Soler i Manuel Alcaraz en roda de premsa
EUROPA PRESS
Vicent Soler i Manuel Alcaraz en roda de premsa

El conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, ha negat aquest dimarts que el subsecretari del seu departament, Alfons Puncel, estiguera "espiant" en la Fundació del Tribunal d'Arbitratge Laboral (TAL) de la Comunitat. Segons ha explicat, la seu del TAL es troba en l'edifici annex al de la Conselleria i des del jardí d'aquest, Puncel va fer una fotografia aprofitant una "finestra oberta", atés que Transparència busca ampliar les seues infraestructures i està "mirant espais propers" on situar nous despatxos.

Alcaraz ha realitzat aquestes declaracions al costat del conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, durant la presentació del nou visor pressupostari de la Generalitat que s'incorpora com a ferramenta de transparència en el portal GVAOberta, en ser preguntat per la informació que publica 'Levante-EMV' sobre que el subsecretari de la Conselleria va ser vist "espiant en la seu de la Fundació del TAL, i que açò va generar un incident de seguretat".

Sobre aquest tema, Alcaraz ha volgut deixar clar que la Fundació del TAL té seu en el "edifici estrictament annex" al de la Conselleria de Transparència, "fins i tot té accessos comuns" i "el jardí al que s'al·ludeix, per a donar-li un toc poètic a l'assumpte, és el jardí de la Conselleria".

Segons li ha explicat Puncel, "ell estava en el jardí i hi havia unes finestres obertes i va fer unes fotos del que estava allí, del que es veia allí i que estava buit". "No és el mateix que estar espiant una situació on hi ha gent, anant a un altre edifici... és que estem parlant del jardí de la Conselleria". "No entenc què s'espia, que és el concepte de descobrir alguna cosa que roman oculta", ha remarcat.

Mirant espais propers

Així mateix, el conseller ha assenyalat que Transparència està "intentant ampliar l'espai i s'estan mirant espais propers perquè s'han creat estructures autònomes dins de la Conselleria, a part del seu natural creixement, com una Oficina de Conflicte d'Interessos o l'Oficina de Protecció de Dades, o fins i tot el Consell de Transparència que no té despatxos propis i li hem promés i aleshores s'estava mirant".

Amb aquest objectiu, segons li ha traslladat el subsecretari, "hi havia una finestra oberta" i va fer "una foto per a veure si allò pot servir". "Anava amb el mòbil com tothom i va fer una foto. Jo de veres no arribe a entendre què està mal fet, no ho aconseguisc a entendre", ha manifestat Alcaraz.

"Incapaç d'interpretar el significat polític"

"Jo sóc incapaç d'interpretar com puga ser el significat polític d'eixe fet", però en tot cas, "si existeix un informe o una denúncia que oficialment m'arribe a mi, que no m'ha arribat, doncs adoptaríem les mesures d'ordenar una investigació o alguna cosa suplementària", ha apuntat.

Pel que sembla, ha continuat, "hi havia una persona dins que treballa per a aquesta fundació i segons la notícia que jo he llegit ella declara que creu que el subsecretari quan fa la foto ignora que ella estava dins.

El conseller creu que "la persona que estava allí probablement se sobresaltaria en sentir un soroll i veu a algú que fa unes fotos i li ho comunicaria al guarda de seguretat d'eixa part de l'edifici i eixa persona haurà remès una comunicació a qui corresponga" i segons el "protocol" que haja de seguir.

En tot cas, la Conselleria de Transparència ja està preparant una resposta davant aquest fet, sobre el qual Alcaraz ha assenyalat que "s'entén millor si es coneix l'edifici perquè són dos edificis que estan units, que tenen comunicació entre ells però que les entrades oficials estan cadascuna per un carrer".

De fet, el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, -que ha confirmat l'existència de la comunicació "de vigilància", que no denúncia- ha agregat que "en aquest edifici hi ha moltes coses perquè s'utilitza per a solucionar problemes temporals i provisionals d'espai, i ací van passant. Per exemple, ara està Direcció General de Pressupostos perquè estem fent obres en la Conselleria i també hi ha altres conselleries allí".

"Una experièncai molt gratificant"

Davant les crítiques del PP, que ha sol·licitat la compareixença del conseller de Transparència en les Corts perquè aclarisca aquests fets, que ha qualificat d'"episodis de novel·la negra", Manuel Alzaraz ha assegurat que compareixerà "amb molt de gust". "Parlar de novel·la negra amb el PP, que pot ser una experiència molt molt gratificant", ha ironitzat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento