Comunitat Valenciana

Puig creu que Jorge Rodríguez ha pres la decisió "correcta"

  • "Desgraciadament, a vegades cal prendre decisions molt dures", assenyala el secretari general del PSPV-PSOE.
  • Ha aprofitat per a agrair-li el treball que ha fet en els últims tres anys al capdavant de la corporació provincial.
Ximo Puig, davant els mitjans de comunicació
Ximo Puig, davant els mitjans de comunicació
EUROPA PRESS
Ximo Puig, davant els mitjans de comunicació

El president de la Generalitat Valenciana i secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha manifestat aquest dilluns que creu que el fins ara president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha pres la "decisió correcta" en l'àmbit de la corporació provincial "davant l'alarma social" que ha generat l'operació Alqueria. "S'han pogut produir errors i s'assumeix la responsabilitat política", ha apuntat.

Al seu entendre, "és fonamental defendre la credibilitat de la política, i per això, desgraciadament, a vegades cal prendre decisions molt dures".

Puig ha realitzat aquestes declaracions després de reunir-se amb l'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, en ser preguntat per la dimissió de Jorge Rodríguez com a president de la Diputació de València, arran de la seua detenció i posterior posada en llibertat en el marc de la causa que investiga presumptes irregularitats en la contractació de personal directiu de Divalterra, empresa pública depenent de la corporació provincial.

El cap del Consell ha explicat que en les últimes hores ha estat parlant amb Rodríguez i creu que "ha pres la decisió correcta en l'àmbit de la Diputació, que és on s'ha generat l'espai per a assumir la responsabilitat política".

Així mateix, ha aprofitat per a agrair-li el treball que ha fet en els últims tres anys al capdavant de la corporació provincial, que segons ha ressaltat ha estat "al costat dels ajuntaments" i ha dut a terme "projectes molt importants" com el Fons de Compensació Local que ha permés els consistoris comptar amb "un finançament que mai de la vida havien tingut".

Quant a que Rodríguez es mantinga l'alcaldia d'Ontinyent -encara que ha delegat les funcions durant el temps necessari per a preparar la seua defensa-, Puig ha defés que "on hi ha una clara determinació del que són les responsabilitats polítiques és en la Diputació. Al marge d'ací, l'alcalde d'Ontinyent prendrà les seues mesures i ell és qui ha de saber valorar políticament quines han de ser la mesures", ha sentenciat.

En qualsevol cas, des del Partit Socialista assegura que s'han pres les decisions "amb contundència, amb sentit de la responsabilitat i de la lleialtat democràtica. "En aquest moment el fonamental és la credibilitat de les institucions", ha sentenciat.

Rodríguez, "una persona honrada i honesta"

En tot cas, s'ha mostrat "absolutament convençut" que "Jorge Rodríguez no ha fet cap irregularitat de caràcter econòmic" però "les responsabilitats polítiques no solament es deriven de les qüestions de caràcter econòmic per açò ha assumit la seua responsabilitat política".

"S'ha pogut equivocar -ha continuat- però estic absolutament convençut que ha actuat d'acord amb allò que pensava que era legal". De fet, moment abans que Rodríguez anunciara la seua dimissió, Puig ho ha definit com "una persona honrada i honesta amb la qual tinc absolutament la màxima afinitat. Però és evident que les responsabilitats polítiques cal assumir-les".

Segons el cap del Consell, "hi ha un procediment obert i tindrà un recorregut i finalment es prendran les decisions oportunes per part de tot el món i també les decisions i direccions de cara al futur que hem d'escometre", ha apuntat.

Quant a la denúncia de treballadors de Divalterra davant Fiscalia per "porgues i amenaces" de Jorge Rodríguez i col·laboradors, Puig ha expressat que "quan s'alce el secret de sumari, que crec que és fonamental per a la indefensió, en eixe moment prendrem tots consciència real del que hi ha".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento