Comunitat Valenciana

La Generalitat tanca 2017 amb un resultat econòmic patrimonial negatiu

  • La xifra, 1.368 milions, suposa una millora del 48% respecte a 2016, que fou de 2.636 milions.
  • S'ha incorporat un "forat" de prop de 150 milions de provisions per l'execució de sentències d'actuacions del PP.
Soler y Oltra en rueda de prensa
Soler y Oltra en rueda de prensa
TWITTER CONSELLERIA DE HACIENDA
Soler y Oltra en rueda de prensa

La Generalitat Valenciana ha tancat l'exercici de 2017 amb un resultat econòmic patrimonial negatiu de 1.368 milions, la qual cosa suposa una millora del 48% respecte a 2016 que fou de 2.636 milions. Es tracta, segons ha destacat el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, del "millor resultat des de 2008, abans de la crisi econòmica, i una minoració de quasi el 80% del resultat negatiu registrat en 2011 que fou  de -6.648 milions".

Així consta en el Compte General de la Generalitat Valenciana de 2017 de les mercantils Ciutat de les Arts i les Ciències SA (CACSA); Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana SA (SPTCVSA); Radio Televisió Valenciana SAU (RTVV); Construccions i Infraestructures Educatives de la Generalitat SA (CIEGSA); Circuit del Motor i Promoció Esportiva SA i Valenciana d'Aprofitament Energètic de Residus, S.A. (Vaersa), que aquest divendres ha presentat en roda de premsa Soler, acompanyat per la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, després de la reunió del ple del Consell.

En aquest resultat, ha explicat el conseller, s'han incorporat un "forat" de prop de 150 milions de provisions per l'execució de sentències judicials derivades d'actuacions de l'anterior executiu del PP. Tres d'elles, es refereixen a irregularitats en la gestió de determinades infraestructures, així com una operació immobiliària i una quarta sobre la reducció de tarifes aplicables a les concessionàries de les ITV.

"Estem prop d'aconseguir el sanejament financer de la Generalitat iniciat en 2015 i 2016 amb l'aflorament de provisions i compromisos no reconeguts o centrifugats al futur per l'anterior Executiu, a costa d'un nou sistema de finançament", ha assenyalat Soler.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento