Comunitat Valenciana

Sis grans escultures de Tony Cragg s'exposen en la Ciutat de les Arts

  • Les obres de l’artista anglés podran visitar-se fins al 4 de novembre de 2018.
  • Hortensia Herrero comprarà una de les escultures per a donar-la a la ciutat.
Mixed feelings, de Tonny Cragg
Mixed feelings, de Tonny Cragg
FUNDACIÓN HORTENSIA HERRERO
Mixed feelings, de Tonny Cragg

Un total de sis escultures del prestigiós creador anglés Tony Cragg (Liverpool, 1949) s'alcen en la Ciutat de les Arts i les Ciències de València -quatre d'elles sobre la làmina d'aigua, una cosa inèdita fins al moment en la carrera d'aquest autor- establint un "diàleg molt positiu" entre l'obra i l'arquitectura d'un espai que "desafia a la gravetat".

La Fundació Hortensia Herrero impulsa aquesta mostra, que es va inaugurar en un acte amb la presidenta d'aquesta entitat, Hortensia Roig, el propi artista i uns 400 convidats.

Fins al 4 de novembre de 2018 es podran contemplar aquestes sis escultures, tres d'elles realitzades expressament per a l'exposició, en diferents enclavaments del complex. En concret, quatre se situen sobre l'aigua en diversos estanys del recinte, una novetat per a Cragg, ja que aquest artista mai havia exposat les seues obres en una làmina d'aigua.

Diversos punts de vista

Les peces estan realitzades en diversos materials com el bronze, l'acer i la fibra de vidre i, quant a les dimensions, algunes sobrepassen els sis metres d'altura i les 4 tones de pes.

Cragg subratlla que la part "més excitant" del seu treball és "quan tens una idea de cap a on vols anar i finalment arribes a un resultat totalment diferent que no vas ser capaç d'anticipar".

Així mateix, l'autor comenta que els seus treballs tenen molt diversos punts de vista i l'espectador ha de "donar-los la volta per a veure-les completament". Així mateix, ressalta la importància dels materials en un producció i arriba a afirmar: "Jo pense a través els materials".

Exposició en Nova York

Sobre l'escenari d'aquesta exposició a l'aire lliure, l'escultor considera que la Ciutat de les Arts és un bon entorn on s'ha establit un diàleg "molt positiu" entre la seua obra i l'arquitectura d'aquest lloc que, al seu semblar, "desafia a la gravetat". També

qualifica d'interessant l'efecte del reflex de l'escultura en l'aigua.

Per la seua banda, segons Hortensia Roig, l'origen d'aquesta mostra està en “l’enamorament" que va sentir la primera vegada que va veure una obra de Cragg. En aquests moments, aquest autor té una exposició que acaba d'inaugurar en Park Avenue a Nova York però, com assenyala la mecenes i vicepresidenta de Mercadona, els valencians no han de desplaçar-se per a conèixer l'obra de l'artista, sinó que poden gaudir en la seua ciutat d'una selecció.

Pren el relleu a Valdés 

L'exposició de Tony Cragg en aquest espai pren el relleu de la realitzada l'any passat per Manolo Valdés. També igual que en aquella ocasió, Hortensia Herrero comprarà una de les escultures per a donar-la a la ciutat. La ubicació serà una xicoteta illeta que hi ha en un dels extrems del Pont de Monteolivete. D'altra banda, està previst que hi haja una altra exposició l'any que ve, que tancarà un cicle de tres anys.

Tonny Cragg està considerat el referent del ressorgir de l'escultura britànica dels 80 i un dels més icònics, la qual cosa li ha fet mereixedor de tot tipus de guardons internacionals. El seu treball es caracteritza per l'ús de molt variats materials com són la pedra, la fusta, l'alumini, el bronze, l'acer o el plàstic que converteix en formes orgàniques.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento