Comunitat Valenciana

La fiscalia Provincial de València obri diligències pel tancament de les clíniques iDental

  • La Fiscalia Provincial de València a través de la secció drets dels consumidors ha iniciat diligències encaminades a analitzar les conseqüències del tancament de les Clíniques iDental per lapossible existència de conductes contràries i en perjuí dels drets dels consumidors, segons ha informat la Unió de Consumidors de València (UCE).
Clínica iDental.
Clínica iDental.
FACUA
Clínica iDental.

Aquesta decisió és la resposta a la sol·licitud de paralització dels crèdits que el passat 14 de juny va presentar la UCE a la Fiscalia en la comunicava els perjuís econòmics i situació d'indefensió en la qual es troben milers d'afectats, que han de seguir abonant les quotes dels prèstecs que van subscriure per a finançar els tractaments odontològics i que no van a rebre a causa del tancament de les Clíniques iDental.

Una altra de les vies judicials que l'organització està intentant que es reconsidere és la via penal. Encara que el passat 20 de juny Fiscalia Provincial va procedir a l'arxiu de la denúncia contra les Clíniques iDental per un possible delicte d'estafa, la UCV està duent a terme les actuacions necessàries davant aquest òrgan judicial encaminades a la reobertura de les diligències penals, segons les mateixes fonts.

En aquest sentit, la UCE ha remès a la Fiscalia Provincial de València secció penal un escrit ampliant i actualitzant els fets denunciats en un primer moment, ja que la situació de les Clíniques iDental des del passat 30 de maig, data de la primera denúncia, a dia de hui ha canviat i s'han produït noves circumstàncies que han de tindre's en compte.

DELICTE D'ESTAFA I CONTRA LA SALUT

L'organització de consumidors considera que els responsables de les Clíniques iDental han pogut incórrer en delictes contra la salut per abandó de pacients, així com delictes d'estafa pel tancament unilateral de les clíniques, interrupció dels tractaments, no establir mecanismes efectius per a la resolució dels préstecsvinculats i devolució dels imports cobrats directament als afectats per la totalitat d'uns tractaments que no se'n van a realitzar.

Per tant, ha sol·licitat a la Fiscalia Provincial de València secció penal que procedisca a reobrir i iniciar les investigacions penals necessàries encaminades a determinar la possible responsabilitat i autors dels mateixos.

El Secretari de la UCE a la Comunitat Valenciana, Vicente Inglada, ha considerat positiva aquesta decisió judicial ja que suposa un pas endavant en defensa dels drets de les persones consumidores.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento