La campanya de rebaixes d'estiu crearà 18.754 ocupacions a la Comunitat
La campanya de rebaixes d'estiu crearà 18.754 ocupacions a la Comunitat EUROPA PRESS - Archivo

La campanya de rebaixes d'estiu generarà enguany 179.875 contractes a Espanya, un 9% més que en el mateix període de 2017, segons les previsions realitzades per la companyia de recursos humans Adecco. A la Comunitat Valenciana es generaran 18.754 ocupacions, un 5% més.

La Comunitat Valenciana és la cinquena autonomia que més ocupació generarà, amb les seues 18.754 noves ocupacions. Per davant estan Múrcia (19.850), Andalusia (21.344), Madrid (23.753), i Catalunya (35.212).

Pel que fa a les províncies que més ocupació generaran, serà València la que encapçale el rànquing amb els seus 13.871 contractes, seguida d'Alacant (3.279) i Castelló (1.604), sent aquest última la província en la qual la campanya de rebaixes tindrà un menor impacte.

En valors relatius, els majors repunts els hi anotaran Aragó, amb un creixement interanual del 24% respecte als contractes efectuats en la campanya d'estiu de 2017; Múrcia (+22%), i Galícia (+16%).

Comerç, distribució i retail

D'acord amb les previsions d'Adecco, en el conjunt nacional el sector de distribució i retail i el comerç seran els que més contractes realitzen en les pròximes setmanes, amb increments que podrien rondar el 30% respecte a altres mesos de l'any.

També s'esperen bones dades en el sector logístic i de transport a causa de l'auge del comerç electrònic, per la qual cosa les empreses d'aquest sector reforçaran les seues plantilles, amb creixements esperats de la contractació pròxims al 20%. Per àrees, la d'atenció al client i força de vendes serà la que més contractacions realitze, fins a un 50% més que altres mesos.

Com és habitual en la campanya de rebaixes d'estiu, els perfils més buscats en aquestes setmanes seran promotors, dependents, comercials, hostes, teleoperadors, gestors del punt de venda, empaquetadors, caixers, inventaristes, reponedors, mossos de magatzem, preparadors de comandes amb radiofreqüència i carretoners.

En el cas de la Comunitat, la distribució i el retail es porten bona part dels llocs de treball que es generen en aquesta època i, dins d'aquest mateix sector, la demanda d'ajudants de dependent, reponedors o mossos de magatzem també augmenta considerablement, ha precisat Adecco.

Consulta aquí más noticias de València.