Comunitat Valenciana

Generalitat convoca la comissió Corts-Consell per a tractar el finançament autonòmic davant la imminent reunió del CPFF

  • El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha convocat per a la setmana vinent la reunió de la comissió mixta Corts-Consell per a abordar "amb urgència" el finançament autonòmic davant la imminent celebració de la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF), que està previst que se celebre en els pròxims dies, com va anunciar la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero.
Generalitat Valenciana
Generalitat Valenciana
Europa Press - Archivo
Generalitat Valenciana

Soler, que presideix l'òrgan mixt per a la reforma del sistema de finançament i valoració del deute històric, ha convocat la reunió per al dimecres 27 de juny, a les 9 hores en el Palau de les Corts, informa la Generalitat en un comunicat.

En l'ordre del dia figura donar compte de les actuacions i treballs realitzats per a la preparació del pròxim Consell de Política Fiscal i Financera, així com de l'informe dels representants del Comité Tècnic Permanent d'Avaluació del CPFF sobre finançament autonòmic.

El titular d'Hisenda ha explicat que ha convocat "amb urgència" la comissió Corts-Consell per a "parlar i reafirmar la voluntat de tots els valencians i totes les forces polítiques per a fer valdre els nostres drets i els nostres interessos per damunt de qualsevol conjuntura política".

"Governe qui governe a Madrid, els interessos dels valencians prevalen per damunt de tot", ha emfatitzat, i ha defès que "val la pena reafirmar aquesta lògica d'unitat que hem treballat durant anys".

Per a açò, la convocatòria tractarà de "fixar el criteri valencià" davant una imminent convocatòria del Consell de Política Fiscal i Financera, ja anunciada per la ministra d'Hisenda.

ES MANTÉ LA REIVINDICACIÓ

Amb aquest prisma, Soler ha reiterat que la Comunitat Valenciana, "la pitjor finançada d'Espanya", manté totes les seues reivindicacions perquè és "una qüestió de justícia". Al seu juí, passa per "garantir l'equitat de tots els ciutadans amb independència del seu lloc de residència, ja que es tracta dels recursos que necessitem per a mantindre uns serveis públics de qualitat".

Ha recordat, per contra, que "l'anterior Executiu central no va iniciar el treball polític, que era la seua obligació, per a la consecució d'un nou model de finançament, i ho ha mantingut malgrat estar caducat fa quatre anys i mig, quasi els mateixos que els cinc anys que tenia de vigència".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento