Comunitat Valenciana

València planta una falla a Magúncia (Alemanya) per a celebrar els 40 anys d'agermanament

  • La plantà de la primera falla que arriba a la ciutat alemanya de Magúncia serà aquest dijous, 21 de juny, dins del festival Johannisnacht i amb motiu del 40 aniversari de l'agermanament amb València. Prop de 70.000 persones podran contemplar un monument que persegueix mantindre i enfortir les connexions entre les dos poblacions agermanades.
Presentació de l'esbós en roda de premsa
Presentació de l'esbós en roda de premsa
AYTO
Presentació de l'esbós en roda de premsa

La falla de Ximo Esteve, de cartó-pedra i vareta, comptarà amb motius identitaris valencians i un ninot de Johannes Gutenberg. Es plantarà dins d'un vaixell que connectarà amb la riba del riu Rin i es cremarà dilluns que ve, 25 de juny.

Així ho han avançat en roda de premsa la presidenta de Turisme València i primera tinent d'alcalde, Sandra Gómez, i el regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera (JCF), Pere Fuset, després de presentar l'esbós del monument, informa l'Ajuntament en un comunicat.

Aquest símbol de l'agermanament comptarà amb elements tradicionals de la cultura popular valenciana, com les Torres dels Serrans de València, l'arròs, la taronja o els pirotècnics. Alemanya estarà representada amb un ninot de Gutenberg, que serà indultat i romandrà en el museu de Magúncia dedicat a l'inventor alemany.

Precisament, Gutenberg va ser el punt de cohesió entre les dos urbs, ja que un dels deixebles del creador de la impremta va fer la primera rèplica d'aquesta ferramenta a València i la primera còpia impresa certificada fora de Magúncia en l'àmbit europeu.

L'artista faller Ximo Esteve arribarà entre aquest dimarts i dimecres a Magúncia per a preparar la falla de cara a dijous. Ja diumenge, els dos regidors i la Fallera Major de València, Rocío Gil, es traslladaran a Magúncia fins al dimarts 26. A més de contemplar la cremà, tenen tancada una agenda institucional per a enfortir els llaços econòmics i socials amb la ciutat alemanya.

PAELLA PER A 600 PERSONES

El dia de la cremà, dilluns que ve, també està prevista una paella per a aproximadament 600 persones, amb l'objectiu d'acostar el plat més valencià a terres alemanyes i difondre així la gastronomia autòctona. Els plats es podran adquirir per cinc euros i la recaptació anirà destinada a una ONG de xiquets amb càncer.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento