Comunitat Valenciana

Montón diu que eliminar el copagament requerirà "temps, diàleg i pressupost"

  • La ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, Carmen Montón, ha afirmat aquest dimarts que l'eliminació del copagament farmacèutic dels pensionistes està "en el full de ruta" del Govern d'Espanya i necessitarà "temps, diàleg i pressupost". Ha agregat que quan s'acabe el procés per a recuperar la universalitat de la sanitat el següent pas serà posar fi a eixe copagament, encara que el termini és "més llarg" en aquest cas.
Carmen Montón
Carmen Montón
Europa Press
Carmen Montón

Així s'ha pronunciat la ministra en un esmorzar informatiu a València organitzat pel diari Levante EMV en el qual ha subratllat que l'objectiu és "retornar a l'origen, a la situació prèvia a les retallades de 2012" i per a açò cal anar "pas a pas".

Sobre els terminis, ha indicat que "els temps són diferents" a nivell autonòmic i estatal i ha posat com a exemple la Comunitat Valenciana: "Ací aconseguirem recuperar la universalitat en els primers 15 dies, a Espanya per a recuperar-la probablement ens anem a l'estiu o després de l'estiu perquè ha d'entrar en joc el parlament i produir-se la modificació de la norma".

"Allò que ací ens costa 15 dies i és senzill, a Espanya té un altre procés", ha dit l'exconsellera de Sanitat valenciana, que ha ressaltat que en el cas del copagament a la Comunitat Valenciana es van necessitar sis mesos i va coincidir amb uns nous pressupostos autonòmics.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento