Comunitat Valenciana

Finalitzat el desembarcament de l'Orione: tots els migrants de la flota de l'Aquarius ja estan en terra ferma

  • El desembarcament de l'Orione, l'últim dels tres vaixells amb immigrants arribats aquest diumenge al Port de València, ha conclòs entorn de les 17.40 hores, amb el que tots els 630 migrants a bord de la flota de l'Aquarius ja estan en terra ferma.
L'Aquarius, rebut amb una ovació en el Port de València
L'Aquarius, rebut amb una ovació en el Port de València
EUROPA PRESS
L'Aquarius, rebut amb una ovació en el Port de València

En aquest vaixell viatjaven 250 persones: 228 homes i 22 menors no acompanyats, tots ells homes. D'ells, 17 presentaven problemes lleus de salut els últims dies. Segons ha informat la Generalitat Valenciana en Twitter, el desembarcament ha conclòs dos hores i mitjana després que començaren a baixar les persones que anaven a bord.

L'Orione de la Marina Militare italiana ha començat a entrar al port de València abans de les 13.00 hores d'aquest diumenge, i ha completat així l'acolliment dels tres vaixells de la flota de l'Aquarius. El desembarcament ha començat entorn de les 15.10.

L'embarcació ha iniciat la seua entrada en la bocana del moll 1 del port sobre les 13.00, dos hores després que ho fera l'Aquarius de l'ONG SOS Mediterranéo, i fins a sis més tard del també italià Dattilo, de la Guàrdia Costera. Ha arribat amb una hora de retard des de la seua arribada inicialment prevista a les 12 del migdia, encara que amb un interval de temps menor que el seu predecessor.

Culmina així l'acolliment a Espanya dels 629 persones de 26 nacionalitats rescatades en costes de Líbia que es van negar a rebre els governs de Malta i Itàlia, després d'una travessia de huit dies pel Mediterrani.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento