Comunitat Valenciana

PSPV serà "pacient, però exigent" amb el Govern perquè la reforma del finançament "no es postergue sine die"

  • El portaveu del PSPV, Jorge Rodríguez, ha assegurat aquest dilluns que la seua formació serà "pacient", però també "exigent" amb el nou Govern espanyol perquè la reforma del sistema de finançament "no es postergue sine die".
Jorge Rodríguez i José Muñoz en roda de premsa
Jorge Rodríguez i José Muñoz en roda de premsa
TWITTER PSPV
Jorge Rodríguez i José Muñoz en roda de premsa

Així ho ha indicat Rodriguen en roda de premsa, acompanyat pel secretari d'Organització de la formació, José Muñoz, en la qual ha destacat el "canvi radical" en les relacions amb el nou Govern d'Espanya, liderat pel socialista Pedro Sánchez.

En aquest sentit, ha indicat que el president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig i Sánchez "han parlat en diverses ocasions al llarg dels últims dies" i ha recordat que en "les pròximes setmanes" mantindran una reunió i prèviament també hi haurà trobada amb la Ministra d'Administracions Territorials, Meritxell Batet, per a abordar la qüestió del finançament autonòmic.

Així mateix, ha considerat com un element "positiu" la "bona relació" entre el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, i la ministra del ram, María Jesús Montero, així com el fet que ella vinga d'una CCAA infrafinançada com és Andalusia perquè és "perfectament coneixedora" dels problemes de l'actual sistema.

"Esperem que el tema no es postergue sine die. Serem pacients, però exigents perquè al final és una reivindicació històrica que continuarà sent la mateixa amb independència de qui governe", ha remarcat Rodríguez per a admetre que "tant de bo" la qüestió es resolguera enguany.

No obstant açò, ha admès que fa uns dies que el Govern va prendre possessió del càrrec i donar dates i terminis és "molt arriscat", encara que ha insistit a destacar el "canvi de percepció i de prioritats" del nou executiu central davant de l'antic que "durant els últims tres anys ha estat postergant les reunions".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento