Comunitat Valenciana

PP demana "coherència" a Montón perquè la seua primera decisió siga compensar els 371 milions per l'atenció a desplaçats

  • El Grup Parlamentari Popular ha reclamat "coherència" a la nova ministra de Sanitat, Carmen Montón, perquè la seua "primera decisió" siga la de compensar els 300 milions d'euros per l'atenció sanitària del Consell als turistes nacionals i de 71,4 milions pels turistes estrangers que arriben a la Comunitat Valenciana, com així ho reclamava ella quan era consellera.

Així ho ha sol·licitat el coordinador de Política Social del GPP, José Juan Zaplana, qui ha explicat que la seua formació ha presentat una iniciativa en les Corts que persegueix reclamar el pagament immediat en el primer Consell de Ministres que tinga lloc després de l'aprovació de la present Proposició No de Llei (PNL). "És el moment dels fets. Montón haurà de demostrar que les seues reivindicacions no eren fruit d'una arrancada de protagonisme", ha subratllat.

En aquest sentit, ha recordat que l'ara Ministra de Sanitat "seguint les polítiques reivindicatives del PPCV durant els seus anys de Govern", va liderar la reclamació d'un deute de més de 371 milions d'euros a favor de la Generalitat per l'atenció sanitària respecte als desplaçats nacionals, que són els ciutadans d'altres comunitats autònomes que s'atenen a la Comunitat, especialment a l'estiu i pels ciutadans estrangers.

Per açò, Zaplana ha instat la Ministra a "no trair" els valencians i no perdre "ni un minut" a solucionar el que ella reclamava com a consellera". "És el moment de complir amb els valencians i demostrar que no va a malvendre els interessos de la nostra Comunitat per la seua tan anhelat despatx a Madrid", ha insistit.

Per a açò, el PPCV sol·licita que l'ingrés per aquests conceptes per més de 371 milions d'euros es destine "de forma finalista a augmentar totes les mesures existents, principalment amb l'augment de plantilles de professionals i per a pal·liar les llargues llistes d'espera que pateixen els ciutadans d'aquesta Comunitat, que en l'actualitat són de 99 dies". "A partir d'ara haurà de demostrar si de veres està amb la Comunitat Valenciana o amb el PSOE", ha indicat.

GESTIÓ DE MONTÓN, "MÉS QUE ROÏNA"

Al seu juí, la gestió de Montón ha sigut "més que roïna" i ha indicat que "ara haurà de demostrar que no va utilitzar el seu càrrec com a trampolí, sense importar-li els interessos dels valencians, per a promocionar-se dins del PSOE i aconseguir la seua obsessió personal, formar part del Govern de Madrid". "Que demostre que el de treballar per als valencians no era una excusa per a tapar el seu ego", ha manifestat.

En aquest moment, ha afegit, "té l'oportunitat de solucionar i esmenar tots els problemes que ella mateixa ha generat a la Comunitat Valenciana i de fer efectives les seues pròpies reivindicacions", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento