Comunitat Valenciana

Puig confirma que una dona substituirà a Carmen Montón en Sanitat

  • La persona que la substituïsca prendrà possessió del càrrec aquest divendres.
  • El cap del Consell ha posat en valor que el nou Executiu "té accent valencià, ja era hora".
Ximo Puig
Ximo Puig
@GENERALITAT
Ximo Puig

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha confirmat que serà una dona qui substituïsca Carmen Montón, que ha assumit el Ministeri de Sanitat, al capdavant de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, i que després d'"uns contactes" que es produiran aquesta vesprada, prendrà possessió del càrrec aquest divendres.

Així ho ha indicat Puig en declaracions als mitjans en ser preguntat pel relleu en Sanitat després de la marxa de Montón al Ministeri de Sanitat. Segons ha dit, hi haurà només un canvi en el Consell per a substituir l'ara ministra i, preguntat sobre si es designarà un home o una dona -per a mantindre la paritat- ha indicat que "serà dona".

El president ha destacat que li "ompli d'alegria" que la inspiració que el president del Govern, Pedro Sánchez, va reconéixer en el Botànic siga "una realitat" i ha posat en valor que el nou Executiu "té accent valencià, ja era hora". "I esperem que ara també tinga agenda valenciana", ha afegit.

En aquest punt, ha mostrat la seua "esperança" en què el Govern, amb José Luis Ábalos al capdavant de Foment, assumisca l'agenda valenciana d'infraestructures: "Tenim una interlocució magnífica, la primera vegada que tenim un ministre de Foment, sé que ha de mirar per tota Espanya, però no estarà mal si té també una mirada valenciana, la tindrà segur".

Ha incidit que la seua opinió del Govern és "molt positiva" i es tracta d'un equip "clarament feminista" que "consolida el que serà el segle XXI, el segle de les dones, una resposta ben evident al que va ser el 8 de març i a allò que necessita la societat", format per "gent qualificada". "Esperem que tinguen èxit, perquè el seu èxit ens ajudarà a tots", ha apuntat Puig.

Preguntat sobre el fet que la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, poguera ser designada fiscal general de l'Estat, ha indicat: "No crec, però no ho sé, no entra en les meues competències".

Relleu en el PP

Sobre la dimissió de Mariano Rajoy com a líder del PP, ha indicat que respecta els processos d'altres partits i ha indicat que el PP "és un partit molt important per a Espanya i per a la Comunitat Valenciana, i han de produir-se els processos de renovació que ells democràticament vagen fent".

"Em pareix positiu que es tinguen partits amb fortalesa, el sistema de partits és el que garanteix realment la democràcia", ha indicat, per a agregar que a nivell personal té una "gran consideració" de Rajoy al marge de les diferències i els "errors que haja pogut cometre" perquè van treballar "amb lleialtat".

"M'haguera agradat que haguérem pogut avançar més en moltes coses, en el personal li desitge el millor", ha dit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento