Comunitat Valenciana

Compromís i Podem creuen que el substitut de Montón ha de ser una dona per a mantindre la paritat en el Consell

  • VALÈNCIA, 06 (EUROPA PRESS)

Els grups parlamentaris de Compromís i Podem han considerat que la persona que substituïsca la consellera de Sanitat, Carmen Montón, en el càrrec, després d'haver sigut nomenada ministra d'aquest ram, ha de ser una dona per a mantindre la paritat en l'executiu valencià. Per la seua banda, el PSPV ha remarcat que la decisió depèn del president de la Generalitat, Ximo Puig, i admet que li haguera agradat que la legislatura acabara amb els mateix Consell que va entrar en 2015.

Així ho han indicat els portaveus de les tres formacions en els passadissos de les Corts, en ser preguntat per la designació de Montón com a ministra de Sanitat en el nou Govern central de Pedro Sánchez i la forma en què es durà a terme la remodelació de l'executiu valencià.

Sobre aquest tema, Antonio Estañ, de Podem, ha manifestat que espera que siga una dona perquè es mantinga la paritat. "És una cosa que no dubtem", ha puntualitzat. El líder de Podem ha valorat la gestió de Montón i ha destacat que s'ha pogut treballar amb ella en qüestions bàsiques per a complir l'Acord del Botànic com ha sigut la reversió de la Ribera a la gestió pública, la universalització de la sanitat o evitar el copagament farmacèutic.

"S'ha arribat a acords profitosos, encara que encara queden reptes per assumir com les llistes d'espera i determinades infraestructures, però pensem que és una bona notícia si s'aconsegueix avançar en aquesta col·laboració i portar-la a nivell estatal perquè queda molt fer a nivell de privatitzacions, política farmacèutica i investigació sanitària", ha assenyalat.

Per la seua banda, Fran Ferri, de Compromís, ha admès que desconeix el què va a fer Puig amb la cartera de Sanitat, però ha considerat que la nova titular ha de ser dona. "Nosaltres sempre hem apostat per un govern paritari", ha subratllat per a felicitar a Montón i destacar que ella és "una bona mostra del que és el govern del Botànic" i espera que siga "un exemple d'això en el govern d'Espanya".

"NECESSITAT IMPERIOSA QUE ALEGRA"

Finalment, Manolo Mata, del PSPV, ha indicat que la competència per a triar un substitut és del president de la Generalitat i ha admès que li haguera agradat "acabar la legislatura amb el mateix Consell" que va entrar en 2015, encara que ha assenyalat que el canvi és "per una necessitat imperiosa que alegra".

Preguntat per si la remodelació del Consell se'n va a cenyir a nomenar un nou conseller en sanitat o va a ser més ampli, Mata ha indicat que eixa decisió correspon al cap del Consell i a la vicepresidenta.

El síndic dels 'socialistes' en Les Corts s'ha mostrat "molt content" amb el fet que hi haja dos ministres valencians: Montón i José Luis Ábalos que es farà càrrec de la cartera de Foment.

En aquest sentit, ha destacat que Montón ha dut a terme les polítiques marcades pel govern valencià, malgrat les "resistències" que s'ha trobat i ha posat com a exemple els "molts atacs" que va rebre quan va decidir no renovar la concessió a la Ribera. Així mateix, ha valorat la seua gestió amb les llistes d'espera i sanitat i el fet d'haver administrat 6.000 milions d'euros "sense les estafes del passat".

"Estem orgullosíssims de la seua gestió que és exportable i és ministra de Pedro Sánchez que ha seguit atentament el que s'ha fet ací i ha entès que això és un bon model per a Espanya", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento