Comunitat Valenciana

Puig diu que el Govern ha d'assumir, "d'una vegada per sempre", la seua "responsabilitat" amb La Marina i el seu deute

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha afirmat aquest dilluns que el Govern central ha d'escometre, "d'una vegada per sempre", la seua "responsabilitat" amb el Consorci València 2007, l'organisme que conformen les administracions central, autonòmica i local encarregat de la gestió i explotació de la Marina de València,
La Marina de València
La Marina de València
La Marina de València - Archivo
La Marina de València

i assumir així el deute d'aquesta entitat.

Per la seua banda, l'alcalde de València, Joan Ribó, ha indicat que eixe deute i la recent venda de part d'ell a un fons per part del Banc Santander és "un motiu de preocupació" per al Consorci València 2007 i un assumpte que aquest organisme i els seus representants -Ribó és el president d'aquesta entitat com a primer edil- pretenen abordar i treballar "amb el nou Govern".

Puig i Ribó s'han pronunciat d'aquesta manera en una compareixença davant els mitjans de comunicació després de reunir-se en l'Ajuntament de València per a parlar de la candidatura de la ciutat a l'esdeveniment mundial de tecnologia Web Summit, preguntats pel deute del Consorci València 2007 i per com es pretén abordar aquesta situació després del canvi en l'Executiu central.

El responsable autonòmic ha assegurat que "la voluntat compartida" pel consistori valencià i la Generalitat és que, "d'una vegada per sempre, el Govern d'Espanya assumisca la seua responsabilitat amb La Marina".

Així, Ximo Puig ha destacat que "no hi ha cap canvi de posició per part de les institucions valencianes respecte al Govern" a pesar del recent canvi en prosperar la moció de censura del PSOE contra Mariano Rajoy que ha donat la Presidència al socialista Pedro Sánchez.

El cap del Consell ha agregat respecte al canvi en l'Executiu central que "existeix una nova atmosfera" i que "cal aprofitar-la per a respirar millor", al mateix temps que ha subratllat que la posició d'Ajuntament i Consell segueix la defensa dels interessos valencians. "Les nostres posicions són les nostres posicions, la defensa de l'interés general dels valencians", ha dit.

"UN POC PROMPTE"

El primer edil, pel seu costat, ha insistit en la "preocupació" que suposa el deute del Consorci València 2007 i la venda de part d'ella que el Banc Santander ha fet a un fons però ha dit que encara que és una assumpte que espera abordar amb el nou Govern no s'ha pogut "entrar a negociar encara".

"Encara no hi ha Govern. Ara haurem d'esperar. No tenim ni ministres encara. És un poc prompte per a poder respondre a això", ha exposat el responsable municipal. "Ja veurem. Quan no hi ha ni Govern és córrer molt per a poder parlar d'eixe tema", ha agregat.

Pel que fa al deute del Consorci, l'alcalde ha convidat a treballar com s'ha fet en el cas de Fira València, en eixe cas, amb la implicació de la Generalitat. Ha comentat que en la institució firal es vivia "una situació semblant a la de la Marina encara que amb una càrrega de deute més elevat" i ha afirmat que "ací, l'avalador, la Generalitat, ha fet els seus deures i s'està resolent el problema".

"El camí està molt clar. Igual que la Generalitat ha fet amb Fira València i hem estat col·laborant tots, en La Marina s'ha de plantejar així", ha declarat el responsable municipal.

"NO TARDAR TANT"

D'altra banda, Joan Ribó ha confiat que amb el nou Govern es puguen agilitzar amb l'Executiu central temes pendents referits a la Marina. En aquesta línia, s'ha referit als "dos anys" que s'ha tardat "a convocar un Consell d'Administració" del Consorci València 2007 amb l'administració central del PP i ha confiat que no siga tant de temps el que transcórrega per a celebrar una reunió d'aquest tipus amb els representants del nou govern socialista.

"Per descomptat, no anem a tolerar que siguen dos anys. Tampoc li l'anem a demanar l'endemà. Volem ser un poc raonables", ha assenyalat l'alcalde, que ha reiterat que els temes pendents "cal abordar-los d'una vegada per sempre" i que açò se'n va a fer.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento