Comunitat Valenciana

Puig felicita Sánchez per Whatsapp i desitja "que la seua sort siga la nostra"

  • VALÈNCIA, 1 (EUROPA PRESS)
Puig ha seguit la votació en el despatx del cap de gabinet
Puig ha seguit la votació en el despatx del cap de gabinet
GVA
Puig ha seguit la votació en el despatx del cap de gabinet

El president de la Generalitat i líder del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha felicitat el nou president del Govern, Pedro Sánchez, per un missatge de Whatsapp en el qual li ha desitjat "la millor de les sorts, perquè la seua sort serà la nostra sort", ha asseverat. "Pedro Sánchez és un president amb una gran responsabilitat que estic segur que gestionarà adequadament".

Així ho ha afirmat a preguntes dels periodistes a L'Alcúdia (València), just després de prosperar en el Congrés la moció de censura al Govern de Mariano Rajoy. Amb aquest pas, ha celebrat que "el PSOE ha assumit una nova etapa a Espanya de reparació de drets, recuperació social i cohesió del país amb noves polítiques d'acció i cohesió territorial".

Com "aquesta setmana ha sigut molt intensa" i "hui té molt de treball", Puig ha explicat que ha enviat una "felicitació normal" a Sánchez per Whatsapp. "Li he desitjat la millor de les sorts, perquè la seua sort serà la nostra sort", però ha recalcat que "l'important, en qualsevol cas, és que comence a prendre les decisions com sempre pensant en l'interés general del país".

El cap del Consell ha destacat el "paper actiu" que ha realitzat durant aquesta setmana en favor de la moció, ja que "era el que calia fer". I ha recordat que ho va defendre en el Comité Federal del PSOE quan ja "havien possibilitats".

Ha posat així en valor el paper dels diputats de la bancada socialista, que "s'han vist en la tessitura de decidir si continuaven amb l'embós de Rajoy". "Es tracta d'una decisió molt responsable, més enllà de la postura de cadascun", ha subratllat.

REBUTJA "CONVOCAR PRECIPITADAMENT" ELECCIONS

De cara al futur, preguntat sobre si creu que Sánchez esgotarà la legislatura, encara que ho ha emmarcat en "la dinàmica del propi parlament", Puig ha defès que "si el Govern té capacitat de poder mantindre una estabilitat i un diàleg social, una agenda acordada, és evident que no hi ha cap necessitat de convocar precipitadament".

Ara bé, ha puntualitzat que el nou president "ja va dir que ja hi havia un horitzó que eren les eleccions, però primer aconseguir l'estabilització i reparació social", per la qual cosa "sempre serà en funció dels suports i d'eixa gobernanza cooperativa".

Respecte a si prefereix un govern de coalició o en solitari, el president ha recalcat que "en tot moment" Sánchez va dir que l'Executiu seria únicament del PSOE, si bé li correspon a ell la seua composició".

"MÀXIMA LLEIALTAT" DE LA GENERALITAT

Fins aleshores, com a titular de la Generalitat, Puig li ha traslladat "lleialtat institucional màxima i la màxima cooperació possible per a desbrossar eixos grans assumptes pendents". "El problema valencià està ací, i hem de col·laborar tots per a una bona gobernança d'Espanya", ha reivindicat.

D'altra banda, ha descartat que puga haver-hi divergències en el si socialista pel suport dels independentistes, doncs aquest "van expressar ben clar per què censuraven Rajoy". "És evident que no va a haver-hi cap tipus de canvi en (la postura) del PSOE: llei i diàleg efectiu i honest, sabent que no es poden traspassar plantejaments que vagen en contra de la Constitució", ha asseverat.

I com en eixe camí hi ha "moltíssim espai" de diàleg, el cap del Govern valencià s'ha mostrat "convençut que hem d'eixir d'aquest entrebanc, d'aquest embós fonamental".

"M'AGRADA QUE HAGEN VALENCIANS EN TOTS ELS LLOCS"

Finalment, preguntat per si hi haurà ministres valencians en el nou gabinet dirigit per Pedro Sánchez, Ximo Puig s'ha limitat a respondre que li "agrada que hagen valencians en tots els llocs".

Quan se li ha plantejat el nom de José Luis Ábalos -secretari d'Organització del PSOE- com un dels possibles candidats, ha insistit que "és una decisió del president". I ha resolt: "A mi no m'agradaria que em feren el govern".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento