Comunitat Valenciana

Les Corts esborren el rastre de l'expresidenta Milagrosa Martínez

  • Dos operaris s'han encarregat de retirar una placa de l'edifici de grups i un quadre del saló daurat.
  • Va encapçalar la institució en la setena legislatura, des de juny de 2007 fins a juny de 2011.
Retirada del quadre de Milagrosa Martínez de les Corts Valencianes
Retirada del quadre de Milagrosa Martínez de les Corts Valencianes
Europa Press
Retirada del quadre de Milagrosa Martínez de les Corts Valencianes

La retirada del retrat que fins ara estava exposat en el saló daurat de Les Corts Valencianes i de la placa d'inauguració de l'edifici de grups, en la qual figurava el seu nom, han esborrat l'empremta de la qual fóra presidenta del parlament autonòmic durant la setena legislatura, des de juny de 2007 a juny de 2011, Milagrosa Martínez, que es troba a la presó després d'haver sigut condemnada a nou anys de presó pel cas Fitur, la primera sentència declarada ferma pel Tribunal Suprem en la trama Gürtel.

A les nou del matí s'ha procedit, davant una gran expectació mediàtica, a retirar la placa que recordava a l'entrada de l'edifici dels grups parlamentaris la inauguració d'aquest espai l'11 de març de 2011, sent Martínez presidenta de les Corts. Dos operaris s'han encarregat d'aquesta tasca i, de fet, la placa s'ha partit en dos durant l'operació.

Més senzilla i ràpida ha sigut la retirada del quadre de Martínez del saló daurat, en el qual s'exposen els retrats dels expresidents, que es trobava en la paret dreta al costat del de Juan Cotino. En a penes uns minuts un treballador ha despenjat el llenç, l'ha depositat de cap per avall en la taula central de la sala i l'ha embolicat en paper, davant un gran nombre de periodistes gràfics. La peça, segons han confirmat des del parlament, serà portada al magatzem.

Les Corts han donat compliment així a l'acord per unanimitat de la Mesa aconseguit dimarts per a retirar les dos referències a l'expresidenta, que té sobre si una condemna en ferm. La Llei de Transparència i Bon Govern vigent, així com una resolució posterior del ple, estableix que s'hauran de retirar les mencions honorífiques, honors, plaques, o mencions a aquelles persones amb sentència ferma per corrupció i que a més estiguen motivades per un cost per al servici públic.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento