Comunitat Valenciana

Col·lectius de Ciutat Vella llancen una campanya per a reivindicar les terrasses

  • #somdeterrasses reivindica la importància d'aquests espais com a forma de mantindre "viu" el barri.
  • Consideren que l'Ajuntament està reduint la superfície de terrasses "sense criteri i de forma injustificada".
Terrassa
Terrassa
EUROPA PRESS
Terrassa

Col·lectius de Ciutat Vella han llançat la campanya #somdeterrasses per a reivindicar la importància de les terrasses com a forma de mantindre "viu" el barri i "l'estil de vida propi de la cultura valenciana i mediterrània" i per a criticar la "retallada" de taules que està patint. "No volem un barri mort", subratllen.

Així ho han explicat en roda de premsa el portaveu de Ciutat Vella i Viva, promotor d'aquesta iniciativa, Jesús Ortega, qui ha estat acompanyat per la també membre d'aquest col·lectiu, Gema Piqué; Óscar Mora del festival Intramurs i el portaveu de l'Asociación para la Recuperación de Cascos Antiguos (Archival), José Luis Lliso. La presentació d'aquesta campanya ha comptat amb l'assistència d'un nodrit grup de veïns.

Segons han explicat, el problema radica en el conflicte que s'ha creat en el centre històric de València com a conseqüència de les noves mesures quant a les Zones Acústicament Saturades (ZAS) i per la reducció de superfície per a les terrasses "sense criteri i de forma injustificada" que està duent a terme l'Ajuntament de València.

D'aquesta manera, la campanya pretén posar el focus sobre la necessitat de "superar el conflicte inexistent sobre els efectes negatius de les terrasses, substituint-lo pel verdader debat social sobre la importància que tenen per a mantindre l'estil de vida propi de la cultura valenciana i mediterrània".

Performances i instal·lacions d'art urbà

Quant a les activitats de la campanya, aquest mateix dimecres se'n va a iniciar la distribució de cartells per tots els locals, així com se'n va a procedir a la col·locació de pancartes en els balcons dels veïns que així ho sol·liciten.

Així mateix, es duran a terme diferents intervencions, performances i instal·lacions d'art urbà en l'espai públic del barri i tot açò serà difós a través d'una intensa campanya en les xarxes socials.

A més, en el marc d'aquesta campanya es pretén dur a terme un estudi d'opinió que permeta obtindre una mostra representativa de la percepció que tenen els ciutadans sobre les terrasses, i una campanya de recollida de firmes que permeta fer tangible el suport social a la campanya #somdeterrasses.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento