Comunitat Valenciana

Ferri (Compromís) advoca per concórrer en solitari en 2019 i Estañ (Podem) acceptaria confluències si permeten sumar

  • VALÈNCIA, 28 (EUROPA PRESS)
Els portaveus parlamentaris en el debat de la Cadena Ser
Els portaveus parlamentaris en el debat de la Cadena Ser
CADENA SER
Els portaveus parlamentaris en el debat de la Cadena Ser

El portaveu de Compromís en Les Corts, Fran Ferri, ha manifestat la seua preferència per que la seua formació concórrega en solitari a les eleccions autonòmiques de 2019 per a "oferir una diversitat de programes" i representar "la pluralitat de l'esquerra valenciana", i el també síndic i secretari general de Podem a la Comunitat, Antonio Estañ, ha mostrat la disposició a una confluència amb EUPV i Compromís si així es pot "il·lusionar i sumar la major quantitat de gent possible" i tindre "un programa el més transformador possible".

Per la seua banda, la portaveu de Ciutadans (Cs), Mari Carmen Sánchez, ha indicat que la "línia roja" del seu grup és pactar amb "un partit nacionalista" com Compromís i respecte a PSPV i PP posarien com a requisits la regeneració i mesures concretes sobre la taula. La presidenta i portaveu del PPCV, Isabel Bonig, ha advertit que s'està donant al PP per "políticament mort massa de pressa" i ha assegurat que és "el gran partit de centre dreta" i ho seguirà sent.

Així s'han pronunciat en un debat organitzat per la Cadena Ser a València en el qual han estat presents els cinc portaveus parlamentaris quan queda a penes un any per als comicis, en el qual el socialista Manolo Mata ha apuntat: "El PSPV se'n va a presentar a les eleccions, Ximo Puig serà el candidat i probablement tornarà a ser president. Com? Amb un acord amb l'esquerra valenciana que ha portat a les majors cotes de benestar que hem tingut en els últims 20 anys".

La firma de pactes pre i post electorals ha sigut un dels temes sobre els quals els cinc síndics s'han pronunciat en un debat d'una hora de durada en el qual també han fet balanç dels tres anys de Consell del Botànic, hi ha hagut al·lusions als casos de corrupció que estan sota investigació, a Catalunya i a qüestions com l'educació a la Comunitat Valenciana.

Sobre els possibles pactes, Estañ ha indicat que des de Podem creuen que cal treballar en un espai polític "que cohesione" i que els acords abans o després de les eleccions "no siguen una simple negociació de quotes". Sobre una confluència amb Compromís i EUPV, ha assenyalat que seria partidari "si es fa d'una forma correcta i que amplie".

PODEM ENTRARÀ SI AMPLIA RESULTAT

Preguntat sobre si es plantejarien entrar en el Govern valencià, ha indicat que "dependria de la relació de forces que es donara" perquè el fonamental a l'hora de prendre eixa decisió és saber "per a què s'entra, amb quin full de ruta i amb quina força". "Si ampliem resultat electoral, sí", ha agregat.

Per la seua banda, Ferri ha indicat sobre eixa mateixa confluència que han de ser "honests" perquè tenen programes diferents i considera que han de presentar-se a la ciutadania amb els seus propis programes i oferir una "diversitat" de propostes, una cosa que "fa que més gent participe".

Mata ha assenyalat que a ell el que li preocupa és "aquest últim any" de govern, que és "definitiu", i ha alertat: "No podem enterbolir l'ambient".

D'altra banda, Mari Carmen Sánchez s'ha mostrat gens partidària d'acords pre o post electorals i considera que cal esperar a veure l'aritmètica que ix dels comicis però ha ressaltat que si pacten amb algú "serà sempre pels ciutadans, no serà amb els partits".

Ja ha avançat que en cap cas pactarien amb Compromís, perquè "és un partit nacionalista" i seria "intolerable" per a ells fer-ho perquè, a més "està en les antípodes". Sobre Podem, ha dit que ocorre "pràcticament el mateix". En un escenari de possibles pactes amb PP i PSOE, ha assenyalat que demanarien que estiguen "nets de corrupció" i posar propostes concretes sobre la taula.

Isabel Bonig ha agregat que el seu partit sempre ha advocat per "respectar la llista més votada" i li agradaria que així es fera, i ha recordat a la resta de grups que els ciutadans volen "claredat d'idees".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento