Comunitat Valenciana

Climent confirma l'obertura d'expedient a l'empleat que va accedir a informació del Pla Eòlic

  • "Veiem que hi ha moltíssimes coses molt rares perquè els folis, segons ens han dit, estaven per damunt", ha dit.
  • Roselló hauria acudit a l'arxiu del Centre Logístic de la Generalitat a Riba-roja i hauria accedit a informació.
  • És marit de l'ex alt càrrec del PP Auxiliadora Hernández, germana de l'exconsellera Maritina Hernández.
El conseller Climent en una imatge d'arxiu
El conseller Climent en una imatge d'arxiu
GVA
El conseller Climent en una imatge d'arxiu

El conseller d'Economia Sostenible, Rafa Climent, ha confirmat aquest dilluns l'obertura d'un expedient informatiu, que gestionarà Transparència, per a aclarir si el responsable de Recursos Humans de l'IVACE, Alfonso Roselló, va estar consultant documentació sobre el Pla Eòlic de la Comunitat dies abans de la detenció de l'expresident Eduardo Zaplana en el marc de l'Operació Erial. "Veiem que hi ha moltíssimes coses molt rares perquè els folis, segons ens han dit, estaven per damunt, no dins de les carpetes", ha indicat.

Així s'ha pronunciat el responsable d'Economia després d'un debat polític organitzat per la Cadena Ser a València en ser preguntat per les informacions que apunten al fet que Roselló hauria acudit a l'arxiu del Centre Logístic de la Generalitat a Riba-roja i hauria accedit a informació sobre el citat pla, que s'investiga en Erial. L'UCO es va personar la passada setmana en la Conselleria d'Economia per a demanar documentació sobre aquesta adjudicació i a l'arxiu de Riba-roja.

L'empleat -que és personal laboral i no de confiança- és, segons informacions publicades, marit de qui va ser ex alt càrrec del PP en la Conselleria d'Educació, Auxiliadora Hernández, germana de l'exconsellera d'Agricultura Maritina Hernández.

"Hem de ser cautelosos, treballant des del rigor, i fins que no sapiguem tota la informació no podem afirmar absolutament res", ha indicat Climent, que ha confirmat que la directora general de l'IVACE, Júlia Company, ha firmat l'obertura de l'expedient informatiu per a arreplegar tota la informació possible. Fonts d'aquest departament han assenyalat que s'instruirà des de la Conselleria de Transparència "per a evitar corporativisme".

Així, ha instat a esperar a veure els resultats d'eixe informe per a dir "si realment hi ha alguna implicació directa". El conseller ha dit que han vist "moltíssimes coses molt rares" perquè, segons li han transmés, "els folis estaven per damunt, no estaven dins de les carpetes", encara que no pensen en aquests moments que l'empleat "puga haver-se emportat informació".

Transparència la que marcarà els temps

Sobre els terminis per a tramitar eixe expedient, ha explicat que és Transparència la que marcarà els temps però ha subratllat la necessitat de "fer les coses bé". "Treballar amb rigor és molt més important que fer les coses ràpid, perquè ràpid, amb tota probabilitat, les farem malament i estem en una tasca molt important".

Ha assenyalat, sobre si eixe expedient suposa apartar eixe treballador del seu lloc, que cal "veure el que passa" perquè no es pot "jutjar de manera negativa ningú sense saber exactament què és el que ha passat".

Aquesta persona, ha precisat, porta els recursos humans i a hores d'ara s'està treballant en la relació de llocs de treball de l'IVACE "i ha anat més vegades al magatzem per a agafar informació en l'àmbit de la relació".

Veure qui ha entrat en un període més extens

Climent ha indicat que, així mateix, demanaran a la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, que és la que té la responsabilitat del centre logístic, tota la informació sobre "qui ha entrat, per a què i quina informació ha anat a mirar" en un període de temps més ampli: "Volem fer una investigació molt rigorosa i molt detallada, no única i exclusivament de fa 10 dies, volem anar una mica més arrere".

Ha indicat, sobre el funcionament del magatzem, que malgrat no ser competència seua entén que ha d'haver-hi una datació, un registre que arreplegue qui entra, a quina hora, què és el que vol veure i per a què. Ha d'haver-hi "un control exhaustiu" i si des del Consell es veu "algun detall més a incorporar" es farà "perquè no tornen a passar aquestes coses".

Així mateix, qüestionat sobre si la Guàrdia Civil ha demanat explicacions sobre els fets, ha afirmat no tindre coneixement i ha recordat que l'UCO va estar en la Conselleria la passada setmana i després va demanar acudir al magatzem i la Generalitat li va donar "totes les possibilitats perquè accedira a tota la documentació".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento