Comunitat Valenciana

Puig destaca que els desnonaments s'han reduït a la meitat des de 2014

  • El cap del Consell reconeix que malgrat la xifra “encara no és suficient”.
  • Antonio Estañ li ha preguntat per aquesta qüestió després del cas ocorregut a Elx.
IMAGEN DE ARCHIVO DE UNA PROTESTA POR UN DESAHUCIO
IMAGEN DE ARCHIVO DE UNA PROTESTA POR UN DESAHUCIO
STOP DESAHUCIOS ALICANTE - Archivo
IMAGEN DE ARCHIVO DE UNA PROTESTA POR UN DESAHUCIO

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha admés aquest dijous que "queda molt per fer" i "falta molt recorregut" per a poder acabar amb els desnonaments, que són "un drama social i provoquen dolor i intranquil·litat" al Consell, però ha destacat que des de 2014, a la Comunitat s'han reduït a la meitat en passar d'11.252 aqueix any a 5.356 en l'actualitat. "És evident el canvi, encara que no és suficient", ha reconegut.

Així ho ha indicat Puig en la sessió de control d'aquest dijous en resposta a una pregunta parlamentària formulada pel síndic de Podem en Les Corts, Antonio Estañ, sobre com valora els fets esdevinguts la setmana passada durant el desnonament d'una família a Elx i les accions que l'executiu autonòmic "es planteja enfront de casos com a aquest".

Estañ ha advocat per aconseguir que "passe a la història el model fundat pels governs del PP" perquè el succés a Elx de la setmana passada on va haver-hi "enorme càrrega policial", ha criticat, és, al seu judici, "la conseqüència més dolorosa d'aqueix model que no concep l'habitatge com un dret, sinó com una peça més del monopoli en el qual s'enriqueixen quatre".

Un problema que “provoca dolor i intranquil·litat”

Per això, ha insistit en la necessitat del canvi model econòmic per a no repetir "les bambolles", així com ha insistit a ampliar el parc públic d'habitatge. Sobre aquest tema, Puig ha manifestat que la persistència dels desnonaments és "un drama social per a la societat i provoca dolor i intranquil·litat en el Consell" perquè ha reconegut que en aquesta qüestió "queda molt per fer".

Respecte al cas a Elx, ha indicat que tant el servei municipal de l'ajuntament com la Generalitat, a través de la Direcció General d'Habitatge, es va atendre a la família afectada en el moment en què va demanar ajuda, així com l'ajuntament va intervenir per a tractar d'evitar el desnonament. A més, ha comentat que a la família se li va oferir diferents solucions abans del desnonament i també després.

De fet, ha puntualitzat que una vegada executat, l'Entitat d'Habitatge i Sòl en col·laboració amb l'ajuntament ha acordat amb la família una sèrie de solucions. "Aquest govern està posant totes les eines a la disposició de la gent per a evitar aquestes situacions i solucionar conflictes mitjançant labors de mediació i assessorament", ha reivindicat.

Mesures

A més, ha avançat que es va a signar un conveni amb mancomunitats i ajuntaments per a estendre la xarxa d’Infohabitatge a tots els municipis valencians perquè el dret a l'habitatge "siga una realitat". En aquest sentit, ha posat en valor algunes de les accions dutes a terme pel Consell com destinar 1,4 milions d'euros del pressupost 2018 per a ajudes directes a aquelles famílies en situació d'emergència o reservar 18,5 milions per al Pla Estatal d'Habitatge.

"Aquest Consell no vol gent sense casa ni cases sense gent. En el tema dels desnonaments s'ha avançat molt per la pressió popular i la nova actitud de les comunitats autònomes i els ajuntaments, però falta molt recorregut perquè és veritat que tenim un problema estructural de l'habitatge de lloguer. Enguany es va a avançar notablement i li demane ajuda perquè en el pressupost del 2019 puguem fer un pas decisiu", ha indicat a la bancada 'morada'.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento