Comunitat Valenciana

STEPV exigeix Educació la negociació del pacte d'estabilitat del professorat interí

  • El Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV) ha exigit aquest dijous a la Conselleria d'Educació continuar amb la negociació del pacte d'estabilitat del professorat interí davant les "oposicions massives" que arranquen enguany amb 3.000 places convocades per al cos de mestres.

Segons ha explicat el sindicat en un comunicat, en la reunió de la comissió de seguiment de l'acord de professorat interí Educació ha reiterat la seua oferta de constitució d'un grup de treball per a distribuir les 10.000 places que queden per oferir en els pròxims anys: 5.000 per a Secundària en 2019, 2.500 per a Secundària en 2020 i 2.500 per a mestres en 2021.

STEPV ha mantingut la seua proposta de modular les places de cadascuna de les especialitats atenent criteris que "garantisquen la continuïtat de treball per a qui no supere les proves o, per qualsevol circumstància, no puga presentar-se".

D'altra banda, el sindicat també ha proposat que les persones que s'han quedat sense inscriure en les oposicions per un error en l'emplenat del programa informàtic siguen admeses, ja que han pagat les taxes. Ha parlat amb membres del col·lectiu, que estaven en la porta de la Conselleria, i els ha traslladat la resposta de l'administració.

Segons han precisat, la Conselleria està estudiant la situació però veuen molts problemes legals per a atendre la seua petició perquè no ha sigut un error del programa. El secretari autonòmic d'Educació, Miguel Soler, ha donat també explicacions al col·lectiu i, segons ha alertat STEPV, si no s'atenen les seues peticions "és molt probable que impugnen el procediment".

Així mateix, en la comissió s'ha tractat la convocatòria del procediment d'habilitació per al professorat interí del cos de mestres i Educació "ha fet una proposta de limitar la possibilitat al professorat que haja prestat serveis aquest curs".

STEPV, per la seua banda, defèn que tots els interins tenen dret a habilitar-se però l'administració ha exposat que després de sis anys sense convocar-se aquest procediment desconeixen el volum de personal que pot optar a les habilitacions i "es corre el perill de col·lapsar les territorials". Finalment, s'ha acordat que s'estudiarà obrir dos terminis, un per al personal amb serveis prestats i un altre per al qual no els tinga, intentant resoldre abans de les adjudicacions de juliol.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento