Comunitat Valenciana

L'ex-director de SPTCV atribueix Gerardo Camps l'orde de patrocinar Aspar

  • Figueras ha defés que ell no tenia capacitat de decisió i que va actuar d'eixa forma per indicació de l'exconseller.
El pilot del Bankia Aspart Team, Nico Terol (Aprilia)
El pilot del Bankia Aspart Team, Nico Terol (Aprilia)
ASPAR TEAM - Archivo
El pilot del Bankia Aspart Team, Nico Terol (Aprilia)

L'ex-director general de la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana Nicolás Figueras ha atribuït a l'exconseller d'Economia Gerardo Camps l'orde de patrocinar Box 55, l'empresa relacionada amb l'Aspar Team, de l'expilot Jorge Martínez 'Aspar', imputat pel jutjat d'Instrucció número 2 de València en la causa en la qual investiga presumptes irregularitats en la gestió de la Fórmula 1.

Figueras, que ha declarat aquest dimecres també com a investigat durant una hora, ha contestat únicament al fiscal i al seu advocat i únicament en relació a la subvenció de 700.000 euros a Box 55, segons ha pogut saber Europa Press.

Segons la seua declaració, va ser Gerardo Camps qui li va ordenar que donara eixa ajuda a l'empresa d'Aspar, una decisió que va ser aprovada pel Consell d'Administració d'SPTCV i per un informe de l'Advocacia de la Generalitat.

Figueras ha defés que ell no tenia capacitat de decisió i que va actuar d'eixa forma sota els ordes de Gerardo Camps, al mateix temps que ha defés que feia el seu treball correctament.

Una part de l'informe de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Policia (UDEF) al jutjat d'Instrucció fa referència a contractes de patrocini amb Aspar Team. En concret en 2011, BOX 55 SL va ser adjudicatària per part d'SPTCV d'un contracte de patrocini per a l'equip de competició de motociclisme per un import de 700.000 euros.

En el document, consultat per Europa Press, s'explica que amb motiu de la realització de l'informe de valoració d'eixe patrocini es van registrar correus electrònics entre Belén Reyero, negociadora de la F1 per part de l'expresident Francisco Camps, i altres persones de l'entitat, relatives a la recepció de la memòria del compliment i a una valoració de les accions realitzades.

Entre ells, consta també correus de juny de 2012 sobre la justificació d'eixe patrocini per part del director general de l'empresa Box 55, Facundo García de la Cuadra, i de l'assessor jurídic. Un dels documents adjuntats en eixos enviaments, amb data de febrer de 2011, s'assenyala que Aspar Team constitueix "el vehicle idoni per a fomentar i contribuir a la projecció nacional i internacional de la Comunitat Valenciana".

Publicitat en motos

I com a justificació de la contraprestació econòmica establida, s'obliga prestacions publicitàries en motos, camions, boxes tant de 125 cc com de Moto 2, d'entre 20.000 i 130.000 euros. Per als granotes dels pilots Nico Terol i Héctor Faubel, la valoració de la publicitat era de 50.000 euros i per a la de Julián Simón i Xavier Forés, de 130.000.

Així mateix, contemplava la difusió publicitària de la marca turística de la Generalitat Valenciana -valorat en 50.000 euros- i assistència presencial als circuits de l'SPTCV "fins a un màxim de cinc persones amb dret a passe de Paddock i Hospitality (càtering inclòs), visita a Box i fotos amb els pilots i membres de l'equip", valorat en 10.000 euros.

Aquest informe es va passar a consultes entre personal d'SPTCV. En aquest cas es va determinar que a la vista de l'anterior "es consideren complides per les dos parts les obligacions dimanants del contracte de patrocini per a la temporada 2010-2011".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento