Comunitat Valenciana

La UPV, líder en espanyol de la plataforma de cursos de Harvard i el MIT

  • És la segona universitat europea amb més alumnes inscrits en aquests cursos en línia.
  • El centre ha aconseguit superar el milió d'inscripcions en edX, la plataforma de cursos MOOC.
Imatge de recurs d'una universitària
Imatge de recurs d'una universitària
UPV
Imatge de recurs d'una universitària

La Universitat Politècnica de València (UPV) és la primera universitat de tots els països de parla hispana que ha aconseguit superar el milió d'inscripcions en edX, la plataforma de cursos MOOC, cursos online massius i oberts, impulsada per la Universitat d'Harvard i el MIT.

A més, en termes globals, és la segona universitat europea amb més alumnes inscrits en aquests cursos en línia -només superada per la Universitat de Delft- i la cinquena de tot el món en aquesta prestigiosa plataforma formativa, únicament per darrere la Universitat d'Harvard, Microsoft, el MIT i la ja esmentada Universitat de Delft, destaca la institució acadèmica a través d'un comunicat.

"La UPV ha sigut un soci molt valuós des que es va unir a edX l'any 2014. Els felicitem per aconseguir un milió d'estudiants", assenyala Anant Agarwal, professor del MIT i CEO d'edX, que afig: "Els seus cursos aborden temes populars que preparen els estudiants per a l'èxit professional. Estem molt feliços per la nostra associació i pel llançament de molts cursos i programes en el futur".

La UPV va ser una de les pioneres a incorporar-se al tren de la transformació digital de l'educació superior. Va iniciar la seua marxa en els MOOC al gener del 2013, amb una plataforma pròpia basada en tecnologia de Google i, des del 2014, posseïx una plataforma pròpia basada en OpenedX i és sòcia de la plataforma edX.

Micromàsters en espanyol

A més, va ser una de les pioneres a oferir micromàsters en espanyol, així com en la certificació dels seus cursos MOOC. Entre els seus cursos més sol·licitats, destaca el d'Español bàsic, amb més de 226.000 alumnes; el d'Introducció a Excel -130.778 inscrits-; Introducció a la programació -67.000- i Introducció a la gestió de projectes -58.700-.

De cara al futur a curt termini, el principal repte de la UPV en aquest context de transformació digital de l'educació superior és "aconseguir amb aquesta formació als col·lectius més desfavorits i aprofitar al màxim l'après amb aquestes plataformes per a potenciar la docència reglada", destaca la vicerectora de recursos digitals i documentació, Virgina Vega.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento