Comunitat Valenciana

Les entitats veïnals de Natzaret recolzen la Ciutat Esportiva del Llevant

  • Les dues principals associacions creuen que la inversió de 14 milions d'euros servirà per a revitalitzar el barri.
  • El complex tindrà 99.000 metres quadrats, sis camps de futbol, un mini estadi i un pavelló multiusos. 
  • El club granota calcula que les obres duraran 18 mesos i espera iniciar-les al llarg del pròxim any 2019.
Proyecto de la ciudad deportiva del Levante UD en el barrio de Nazaret.
Proyecto de la ciudad deportiva del Levante UD en el barrio de Nazaret.
LEVANTE UD
Proyecto de la ciudad deportiva del Levante UD en el barrio de Nazaret.

Les dues principals associacions veïnals de Natzaret han mostrat aquest dimarts la seua satisfacció després de l'anunci de la construcció de la nova ciutat esportiva del Llevant UD en el barri, un dels més castigats de València quant a inversions i dotacions, sobretot arran de l'ampliació del port que va engolir la seua platja en la dècada dels vuitanta.

El projecte, desvetlat pel club durant un acte aquest dilluns, es materialitzarà mitjançant una concessió per part de l'Autoritat Portuària de València. El Llevant confia a iniciar les obres, que duraran 18 mesos, al llarg del pròxim any 2019. El complex es convertirà en un "complex de primer nivell orientat a l'alt rendiment" dels seus diferents equips i dedicarà especial atenció a les categories inferiors.

Sobre una parcel·la de més de 99.000 metres quadrats, que sorgirà del pla especial que estan desenvolupat l'Autoritat Portuària i l'Ajuntament de València, el club presentarà el pròxim mes de setembre un pla per a construir sobre aquest terreny les instal·lacions definitives. La inversió total estimada serà d'uns 14 milions d'euros.

Instal·lacions

En aquest sòl, en el qual es troba l'antic edifici de l'escola del club esportiu Benimar, que serà rehabilitat, està previst que es construïsquen diferents àrees: una zona específica per al primer equip, oficines per a la direcció esportiva, una residència per a 100 jugadors, un miniestadi amb capacitat per a 3.000 espectadors, sis camps de futbol 11, les oficines del club i l'escola, vestuaris, gimnàs, serveis mèdics, àrees de rendiment esportiu, de premsa, zona de manteniment, zones comunes i de serveis i un pavelló per a seccions esportives per a 2.500 espectadors, segons van informar fonts llevantinistes.

La ubicació a Natzaret és, al mateix temps, una picada d'ullet als orígens de l'entitat granota, lligada als Poblats Marítims. L'arribada d'aquesta inversió, unida al projecte del Parc de la Desembocadura que el Consistori projecta per al final de l'antic llit del Túria, pot donar un impuls a la revitalització del barri.

Així ho pensen les principals entitats veïnals. El president de l'Associació de Veïns de Natzaret, Julio Moltó, afirma que aquest anunci va a ser beneficiós tant per al barri i la ciutat com per al Llevant. L'àrea dotacional esportiva on podria instal·lar-se la nova ciutat esportiva serà una frontera verda entre l'activitat portuària i el barri, així com un centre dinamitzador vinculat a l'esport i a l’oci, assegura. Moltó demana que es conserve el nom de Benimar “per a preservar la memòria de la platja” i valora que les instal·lacions “estarán obertes al barri i no tancades i en ruïnes com ara".

Reactivació econòmica

De la mateixa manera, opina que aquest centre "serà un gran aliat en reivindicacions veïnals com la L10 del metro i poder unir Natzaret amb el Cabanyal i desplaçar-nos fins a l'estadi Ciutat de València". A més, destaca el seu paper "en la regeneració social del barri i en la reactivació econòmica, sobretot en el comerç i en la contractació d'aturats de Natzaret en les obres".

Un aspecte en el qual coincideix amb el seu homòleg de l'Associació de Veïns Natzaret Unit, José Antonio Barba, que demana contractacions en el barri. Barba es va felicitar perquè, després de "sis anys de reunions amb l'Ajuntament i el port, per fi hem vist el fruit del treball realitzat".

En la seua opinió, el projecte suposarà per al barri de Natzaret "una inversió meravellosa, perquè l'activitat dels comerços pot augmentar. Vindrà molta gent a entrenar i a veure als seus familiars, i gastaran en el barri". També va aprofitar per a exigir al Govern valencià que la L10 del metro arribe fins a Natzaret "i no solament fins al Oceanogràfic" en la primera fase de la seua futura posada en servei.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento