Comunitat Valenciana

Pablo Iglesias presentarà a València unes jornades sobre geopolítica

  • El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, presentarà aquest divendres a València unes jornades de debat i formació que, amb el títol 'Geopolítica Sud', ha organitzat el Front Cívic Som Majoria i que es desenvoluparan els dies 11, 12 i 13 maig, ha informat aquesta entitat a través d'un comunicat.
Pablo Iglesias, secretari general de Podem
Pablo Iglesias, secretari general de Podem
Europa Press - Archivo
Pablo Iglesias, secretari general de Podem

La presentació del fòrum serà a càrrec d'Iglesias i està programada per a les sis de la vesprada en la Facultat de Geografia i Història. A més, la seu de Comissions Obreres, en la Plaça de Nàpols i Sicília 5, serà l'escenari de les jornades els dies 12 i 13.

L'esdeveniment comptarà amb la presència d'activistes polítics, intel·lectuals i especialistes com Nazanin Armanian, Augusto Zamora, Pablo Bustinduy, Ruth Ferrero, Juan Valdés Paz, Carmen Castro, Manuel Monereo i Héctor Illueca, entre uns altres.

Segons s'explica des del Front Cívic Som Majoria-València (FCSM-VLC), les jornades analitzen que "el sistema internacional travessa una profunda transició que implica canvis estructurals en la política mundial".

En aquest context, apunten, "la inexorable decadència dels Estats Units obri la porta a un món multipolar caracteritzat per una gegantesca redistribució del poder mundial que, com recorda la història, mai va transcórrer pacíficament".

Així, considera el FCSM, "el paper de potències emergents com la Xina o Rússia; les intervencions a l'Iraq, Líbia, Síria i Ucraïna; l'apoderament dels recursos naturals a Àfrica, Orient Mitjà i Amèrica Llatina; la creixent importància de les migracions o l'aparició d'una geopolítica feminista són alguns dels assumptes que donen forma al món que ens envolta".

PROGRAMA

De tots aquests temes es parlarà en les jornades que, després d'haver sigut presentades per Pablo Iglesias, començaran les 19.00 hores en la Facultat de Geografia i Història, amb una xarrada sobre 'Desafiaments polítics del segle XXI' a càrrec de Pablo Bustinduy, portaveu d'Exteriors de Podem i diputat d'Units Podem (UP), i Augusto Zamora, professor de la Universitat Autònoma de Madrid.

Dissabte 12 de maig, concretament a les deu del matí i en el saló d'actes de la seu de Comissions Obreres, Carmen Castro, doctora en Economia, i Ruth Ferrero, professora de la Universitat Complutense de Madrid, parlaran de 'Geopolítica feminista / Geopolítica de les migracions'.

Txema Guijarro, economista i diputat d'UP, i Carlos Enrique Bayo, periodista i exdirector del diari Públic, prendran el relleu dos hores més tard per a debatre, en el mateix lloc, sobre 'El retorn d'Euràsia'.

Sense eixir de la seu de CC.OO., l''Orient Mitjà: situació i perspectives' serà l'assumpte que abordaran, ja a les sis de la vesprada, Nazanin Armanian, escriptora i politòloga, i Mieria Biosca, assessora del Grup Municipal de València en Comú i activista pro-palestina.

El saló d'actes de CC OO acollirà també aquestes jornades el diumenge 13 de maig. Juan Ignacio Castién, professor de la Universitat Complutense de Madrid, i Juan Valdés Paz, professor de la Universitat de l'Havana, parlaran a les deu del matí sobre 'Geopolítica llatinoamericana i del Mediterrani'.

Finalment, a les dotze del migdia, seran Manuel Monereo, diputat d'UP, i Héctor Illueca, professor de la Universitat de València, els qui debatran sobre 'Una visió geopolítica de l'Estat'.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento