Comunitat Valenciana

Oltra assegura que el Consell demanarà explicacions per la citació a Nomdedéu i la relaciona amb una estratègia del PP

  • La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha assegurat que, després de la declaració com a investigat del secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, pels presumptes delictes de malversació i falsedat, "es demanaran totes les explicacions com sempre i, una vegada donades, s'actuarà". Ara bé, ha subratllat que el procés està en una fase "molt incipient" i ho ha relacionat amb "una estratègia del PP de voler enfangar-ho tot".
Oltra compareix davant els mitjans
Oltra compareix davant els mitjans
Europa Press
Oltra compareix davant els mitjans

"La gent sap que no és el mateix que Ricardo Costa -ex-secretari del PPCV- diga en els tribunals 'sí, el PP es va finançar amb diner negre' al fet que eixos que van enfangar la política amb la corrupció estiguen posant denúncies als actuals governants simplement per estratègia partidista".

Oltra s'ha pronunciat en aquests termes en declaracions als mitjans aquest dimecres, preguntada per si el Govern valencià aplicarà la mateixa exemplaritat que demana per a altres presumptes casos de corrupció davant la citació del Jutjat d'Instrucció 2 de Castelló a declarar com a investigats en la seua condició de querellats al secretari d'Ocupació i a la vicealcaldessa de Castelló, Ali Brancal, després de rebre una querella contra tots dos, en la qual se'ls atribueix delictes de malversació i falsedat.

Així mateix, ha acordat la pràctica d'una declaració testifical, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV). Segons han informat fonts del PP, la querella va ser interposada al febrer pel portaveu adjunt del Grup Popular en l'Ajuntament de Castelló, Juan José Pérez Macián, per un suposat ús indegut del correu postal municipal per part de Compromís per a enviar a ciutadans propaganda electoral per a demanar el vot en les eleccions europees de 2014, així com sobres i llistes.

"TINTA DE CALAMAR"

La també coportaveu de la coalició ha remarcat sobre aquest tema que "existeix una diferència entre una investigació pública que fa la Policia o la Fiscalia al fet que et pose el PP querelles", que és el que creu que li succeeix al Consell: "L'estratègia del PP és pose una querella i isc en els mitjans per a fer la tinta de calamar, que la ciutadania es fastiguege de la política i pense que tothom és igual".

Després, Oltra ha assegurat que "arxiven eixes denúncies i, al final, queda que 'alguna cosa hi haurà'". Es tracta, al seu juí, d'"una estratègia de voler embrutar-ho tot i que la gent pense que la política no és una ferramenta útil per a solucionar els problemes quotidians i gestionar la vida pública perquè les persones tinguen una vida més fàcil". En definitiva, "que la política siga una cosa absolutament enfangada i no es puga confiar en ella".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento