Comunitat Valenciana

Partits del Botànic rebutgen fer un ple monogràfic a Les Corts sobre els centres de menors com demanaven PP i Cs

  • Els partits que conformen l'Acord del Botànic -PSPV, Compromís i Podem- han rebutjat la celebració d'un ple monogràfic a Les Corts en el qual la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, detalle la situació en els centres de menors de la Comunitat Valenciana com havien sol·licitat el PP i Cs, ja que han assenyalat que les explicacions les pot donar en una comissió parlamentària.

Davant aquesta decisió, acordada en la Junta de Síndics, la portaveu de Cs en la cambra valenciana, Mari Carmen Sánchez, ha criticat que els grups que sustenten el Botànic hagen fet "un escut polític a Oltra perquè no done explicacions en el ple sobre la situació dels centres de menors".

"Portem massa mesos en els quals aquests centres són notícia, però no per la seua excel·lent gestió, sinó perquè estan saturats, l'execució pressupostària és decebedora i perquè s'han donat casos en els quals els propis menors s'han escapolit", ha lamentat Sánchez.

PP: "FALTA DE RESPONSABILITAT"

Igualment, la portaveu adjunta del PP en Les Corts, Eva Ortiz, ha reprovat aquesta decisió i ha acusat de falta de responsabilitat" al Botànic. "Veiem que la senyora Oltra, com Puig amb la sessió de control, no té moltes ganes de vindre a comparéixer. Com sempre diu una cosa però després la realitat és una altra".

Davant "aquesta negativa", ha avançat que el seu grup ha presentat cinc interpel·lacions perquè la vicepresidenta del Consell explique en el ple de les Corts la gestió dels centres de menors, "la inacció sobre la col·laboració amb la Sindicatura de Greugues i la contestació de queixes i documents". També, "sobre els retards en la gestió de la dependència, sobre la situació de les persones amb discapacitat i l'atenció als xiquets amb TEA".

COMPROMÍS: "ESTARÀ ENCANTADA DE VINDRE I RESPONDRE"

Sobre aquest tema, la portaveu adjunta de Compromís en Les Corts, Mònica Àlvaro, ha indicat que aquesta qüestió es pot abordar en comissió i ha destacat que Oltra acudeix "regularment" als plens i, no obstant açò, "ningú li pregunta res". "Els va millor plorar que actuar", ha puntualitzat, per a remarcar que si li fan interpel·lacions a la vicepresidenta "estarà encantada de vindre i respondre".

Així mateix, el portaveu del PSPV, Manolo Mata, ha manifestat que és "més coherent" que Oltra conteste en comissió o responga preguntes parlamentàries formulades pels diputats, mentre que el secretari general de Podem, Antonio Estañ, ha indicat que "el que s'ha vingut fent és que les compareixences ordinàries es facen en comissió".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento