Comunitat Valenciana

Navarro, reelegit president de la CEV, reivindica una patronal "sense por al canvi" que ha superat "fragmentacions"

  • VALÈNCIA, 3 (EUROPA PRESS)
Assemblea de la CEV
Assemblea de la CEV
EUROPA PRESS
Assemblea de la CEV

L'actual president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro, ha sigut reelegit aquest dijous per a liderar la patronal autonòmica els pròxims quatre anys per unanimitat. Era l'únic candidat que aspirava al càrrec i després de confirmar-se la seua elecció, ha agraït l'"unànime respatler" a la seua continuïtat, al mateix temps que ha reivindicat una nova organització "sense por al canvi" que ha donat per superada "la fragmentació d'estructures obsoletes".

Durant el seu primer discurs com a renovat president davant l'Assemblea de la CEV, -que ha comptat amb 303 vocals (72,2%), i en la qual ha estat emparat pel president de la CEOE, Juan Rosell, i el president de la Generalitat, Ximo Puig-, Navarro ha defès el "projecte il·lusionant" de la nova patronal autonòmica "integradora, participativa, solvent i independent". "Hem superat un vell model organitzatiu inviable", ha remarcat.

La renovada CEV, ha continuat, compta amb el "compromís de les empresàries i empresaris de la Comunitat", un "exemple" que "es poden fer les coses de forma diferent a com s'han fet fins ara" i que "és més el que ens uneix que el que ens diferencia".

Així mateix, ha destacat la relació de la CEV amb altres entitats i ha assegurat que seguiran "buscant aliances", també a Brussel·les. "Hem demostrat que si posem l'accent en el comú podrem contribuir a superar eixes diferències que històricament han fet de la nostra Comunitat un territori desvertebrat, amb tot el que suposa de debilitat i pèrdua de pes de les seues reclamacions".

En aquest sentit, ha posat l'accent en l'infrafinançament de la Comunitat. "Ens trobem amb governs, aquest i anteriors, d'uns partits polítics i d'uns altres, que posterguen sense arguments la reforma de l'actual model de finançament autonòmic, encara que ningú qüestiona que es tracta d'un model desequilibrat i especialment injust amb la nostra Comunitat", ha apuntat.

La Comunitat rep 1.250 milions d'euros anuals menys que la mitjana de les regions del Règim Comú, 252 euros menys per habitant. "Entre 2002 i 2016, l'infrafinançament i interessos acumulats han suposat una discriminació financera de 19.000 milions d'euros, l'equivalent a tot el pressupost consolidat de la Generalitat per a un exercici" i "açò és una constant", ha lamentat.

'QUITAMENT' DEL DEUTE

Tant és així, que "som la comunitat amb major endeutament en termes de PIB i la segona en termes de PIB per càpita. I en gran part, es deu a aquest crònic infrafinançament. Per açò també reclamem un quitament que compense eixa discriminació i que siga equivalent a l'infrafinançat i els seus interessos", ha reivindicat.

A aquesta situació se suma, la falta d'inversions per part de l'Estat a la Comunitat, que malgrat créixer un 25% en 2018, representen el 4,7% del total, i ha exigit inversions en el tren de la costa, el transport metropolità, l'eix Alacant-Elx en la xarxa del Corredor Mediterrani amb connexió al port, l'alta velocitat entre Alacant i València, o la conversió de la N-232 en l'autovia A-68.

Navarro ha demanat que "deixe de prevaldre el polític davant l'econòmic i racional".

"DIÀLEG I ENTENIMENT" PER A CATALUNYA

Salvador Navarro ha tingut també unes paraules per a "la inestabilitat provocada per tot el que vé succeint a Catalunya, una greu anomalia a la qual ha de posar-se fi amb un govern legítim que reprenga la via del diàleg polític i acabe amb aquesta situació que bloqueja la inversió, el creixement econòmic i fractura el mercat interior i la convivència social", ha assenyalat.

"Que es resolga amb diàleg i enteniment, i en el marc de la legalitat, aquest llarg conflicte, ens interessa a tots", ha remarcat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento