Comunitat Valenciana

Educació contractarà 1.200 professors per a baixar ràtios i acostarà els funcionaris de carrera a les seues residències

  • VALÈNCIA, 2 (EUROPA PRESS)
Un aula d'un col·legi
Un aula d'un col·legi
GVA - Archivo
Un aula d'un col·legi

La Conselleria d'Educació contractarà 1.200 professors més el pròxim curs per a seguir reduint les ràtios i permetrà tots els funcionaris de carrera optar a les vacants existents prop del seu municipi de residència.

Aquestes són dos de les sis mesures que aquest dimecres han presentat el conseller d'Educació, Vicent Marzà, al costat del secretari autonòmic Miguel Soler, per a millorar les condicions laborals dels docents valencians.

A més, es procedirà a una recuperació progressiva del tutor generalista en Primària, es reduirà les hores lectives de professorat de Secundària, s'augmentaran els auxiliars administratius en escoles, i es milloraran fins a finals de 2018 unes 400 infraestructures educatives.

Sobre aquest tema, Marzà ha destacat que aquestes mesures de millora s'aplicaran ja a partir del pròxim curs amb el pressupost que disposen "a pesar de l'infrafinançament" que sotmet el Govern d'Espanya a la Comunitat Valenciana i també ha destacat que aquest és el ritme "més ràpid" al qual les poden aplicar per "aquestes restriccions". Per la seua banda, Soler ha explicat que aquestes mesures repercutiran "al seu torn en la millora del funcionament dels centres educatius".

Així, el pròxim curs es contractarà 1.200 professors amb el que el cos de docents ja serà el mateix que "abans de les retallades". "En una sola legislatura hem recuperat tot el professorat despedit", ha destacat Soler, qui ha recalcat que amb aquestes incorporacions es continua amb la reducció progressiva de la ràtio en les diferents etapes educatives.

D'aquesta manera, el pròxim curs ja es comptarà amb un 90,2% de les aules de les escoles amb alumnes per davall de la ràtio establida, mentre que en els instituts el percentatge se situarà en el 97,4 % dels grups.

A més, tots els docents funcionaris de carrera podran sol·licitar al juliol una comissió de servici en el procés d'adjudicació de vacants per a aproximar-se al seu municipi de residència. Aquesta convocatòria es publicarà divendres que ve. Marzà ha destacat que d'aquesta manera es compleix una petició unànime de tots els sindicats.

Així mateix, es procedirà a la progressiva recuperació del tutor generalista en tots els grups de Primària. D'aquesta manera, al setembre la mitat dels col·legis d'Infantil i Primària tindran aquesta figura.

A més, fins que el Ministeri d'Educació derogue el Reial decret 14/2012, que incrementa les hores lectives del professorat de Secundària de 18 a 20 hores, es reduirà una hora l'horari lectiu al professorat per a facilitar les tasques de coordinació i treball en equip.

Aquesta reducció s'aplicarà al professorat tutor de l'ESO, al que imparteix àmbits en la Formació Professional Bàsica, en el PMAR i en el Programa de reforç de Quart d'ESO, i al professorat que impartisca els tallers de reforç, els tallers d'aprofundiment i els projectes interdisciplinaris regulats en el decret que estableix el currículum de Secundària i Batxillerat.

REDUCCIÓ DE TASQUES BUROCRÀTIQUES

També, se seguiràn reduint les tasques burocràtiques del professorat gràcies a la incorporació el pròxim curs d'auxiliars administratius a 80 col·legis d'Educació Infantil i Primària, que se sumen als existents ja en 164 escoles aquest curs. A més, es revisaran les instruccions d'inici del curs i es negociarà el contingut dels nous reglaments orgànics dels centres de les diferents etapes educatives.

Finalment, s'incrementarà el nombre de centres en els quals s'escometen les reformes i construccions necessàries a través del Pla Edificant. Després de les reunions mantingudes amb els diferentsajuntaments, a la fi de 2018 més de 400 centres tindran aprovades diferents intervencions de reformes, ampliacions i noves construccions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento