Comunitat Valenciana

El PPCV no presenta esmenes als PGE perquè veu "adequada" la inversió

  • Bonig ha avançat que "en principi" tampoc donaran suport a l'esmena del Cs al Transport Metropolità.
  • La presidenta del PPCV considera que "les principals obres estratègiques estan absolutament totes.
Reunió del PPCV en la seua seu
Reunió del PPCV en la seua seu
PPCV
Reunió del PPCV en la seua seu

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Isabel Bonig, ha indicat aquest dilluns que els diputats valencians en el Congrés no han presentat esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per a 2018 perquè entenen que la inversió és "adequada" i les principals obres estratègiques per a la Comunitat estan "absolutament totes".

Així mateix, ha avançat que "en principi" no recolzaran l'esmena de Cs que reclama 10 milions d'euros per al Transport Metropolità de València.

Bonig s'ha expressat en aquests termes en roda de premsa, després de presidir el Comité de direcció del PPCV, on ha indicat que els diputats valencians nacionals no han presentat esmenes als PGE, el termini va acabar el divendres, perquè "les principals obres estratègiques estan absolutament totes" com són la variant de Benissa, la V-21, la V-30, la N-232, el Corredor Mediterrani o la línia Saragossa-Terol.

"Considerem que la inversió és adequada i justa i ha millorat un 27%", ha assenyalat Bonig, qui ha puntualitzat que encara que seguiran reclamant les necessitats de la Comunitat "és just reconéixer que les obres fonamentals estan".

Transport metropolità

D'altra banda i qüestionada sobre si recolzaran l'esmena de Cs que demana 10 milions al Govern per al Transport Metropolità de València, la líder dels 'populars' valencians ha recordat que el Ministeri d'Hisenda ja ha indicat que era "complicat en aquests moments obrir una línia nominativa" per a aquesta qüestió, però que sí era possible concedir fons a través de les ajudes de lliure concurrència.

No obstant açò, ha assenyalat que per a optar a elles és necessari un Pla de Mobilitat de l'àrea Metropolitana de València, per la qual cosa ha avançat que la formació presentarà una iniciativa en Les Corts perquè el Consell presente aquest pla que és "fonamental" per a rebre aquesta partida.

Ha reivindicat que en els últims anys el Govern central ha destinat 36 milions d'euros a aquesta qüestió i que si no han rebut més és perquè el president de la Generalitat, Ximo Puig, "no ha assumit la seua responsabilitat" ni ha fet "els deures" al no haver-hi elaborar el Pla de Mobilitat.

Bonig ha recordat que el PP va crear una comissió interna de l'àrea metropolitana amb alcaldes i portaveus i tècnics que posaran "a la disposició de Puig" qui ha considerat que "té temps per a protestar, però no per a presentar un Pla". "Com pot demanar diners si no contempla la integració del transport metropolità?, s'ha preguntat.

Bonig ha recriminat al cap del Consell no assumir "la seua responsabilitat" i ha acusat a l'actual Consell de "deixar d'invertir a la Comunitat més 2.500 milions en el passat exercici, la qual cosa suposa deixar d'executar set de cada deu obres en educació, sanitat, dependència o cultura". "Això significa que no es treballa, que tenen diners però que no es treballa", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento