Comunitat Valenciana

La Mostra renaix per a projectar València com a capital cultural del Mediterrani

  • El festival, que conviurà amb la Mostra Viva del Mediterrani, tindrà un pressupost de 375.000 euros.
  • Se celebrarà a l'octubre i, tal com ha avançat l'Ajuntament de València, s'allunyarà de "grans fastos".
  • Com a requisit obligatori, els projectes que entren en competició hauran de ser d'estrena a Espanya.
Presentació de la nova Mostra
Presentació de la nova Mostra
AYTO
Presentació de la nova Mostra

La Mostra de València calfa motors per al seu retorn a l'octubre després d'"anys d'abandó i a la deriva", amb un nou equip de direcció que aspira a recuperar la identitat que tenia en els seus orígens i posicionar al 'cap i casal' com a "capital cultural del Mediterrani". El festival de cinema donarà prioritat a les projeccions dels països de l'entorn, repartirà premis de Secció Oficial des d'enguany i s'allunyarà de "grans fastos".

"No anem a portar als actors al fet que es passegen una poc per la Malva-rosa i tornen a casa", ha il·lustrat el nou vicedirector tècnic del certamen, Eduardo Guillot, en la roda de premsa de presentació de la nova etapa al costat de la també recentment nomenada directora, Rosa Roig, i la responsable municipal de Cultura, Glòria Tello.

Fa sis anys, la Mostra del Mediterrani va tancar després de 32 edicions, una decisió que va prendre el Govern local dirigit aleshores per l'exalcaldessa Rita Barberá. Un col·lectiu ciutadà va impulsar un hereu, la Mostra Viva del Mediterrani, amb art i gastronomia a més de cinema, que afronta enguany la seua sisena edició. La nova Mostra no vol duplicar ni "matar aquest certamen, sinó compartir sinergies", encara que coincidiran a l'octubre.

Una Secció Oficial "potent"

De moment, els organitzadors de la 33 o "32+1" Mostra de València -l'Ajuntament no vol "caure en l'afany polític" de posar el comptador a zero en iniciar una nova etapa, ha subratllat Tello- es troben en la cerca de la seu oficial i dels espais que ocuparà el festival, per al que barregen diverses opcions. Sí està confirmat el seu pressupost, els 375.000 euros que va aprovar la Junta Local de Govern al febrer.

La nova direcció també ha avançat que la renascuda Mostra comptarà amb una Secció Oficial "potent" des d'enguany, una edició que arranca "de zero" i que serà "ambiciosa en il·lusió i modesta en plantejament", però no de perfil baix, atés que l'objectiu és posicionar el certamen a mitjà i llarg termini.

Els premis distaran de les d'altres edicions, ja que Guillot ha recordat que el festival va arribar a tindre 1,5 milions de pressupost i un premi principal de 40.000 euros, i s'ajustaran en funció del planter de pel·lícules.

Quant a la selecció, la Mostra donarà prioritat a la producció o coproducció mediterrània, per a diferenciar-se dels altres certàmens més enfocats al migmetraje -La Cabina- o al documental -DocsValència-, encara que aquest tipus de projeccions podran tindre cabuda en seccions o activitats paral·leles. Com a requisit obligatori, els projectes que entren en competició hauran de ser d'estrena a Espanya.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento