Comunitat Valenciana

Oltra va cridar Puig després de llançar el seu tuit al PSPV sobre la Renda d'Inclusió: "Estem absolutament d'acord"

  • VALÈNCIA, 27 (EUROPA PRESS)
Oltra en roda de premsa després del ple del Consell
Oltra en roda de premsa després del ple del Consell
Europa Press
Oltra en roda de premsa després del ple del Consell

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha explicat aquest divendres que quan va llançar el polèmic tuit en el qual enlletgia al PSPV de València que fóra a assessorar en les seues seus sobre la Renda Valenciana d'Inclusió va cridar el president de la Generalitat, Ximo Puig, per a avisar-li d'eixe missatge, i ha agregat: "Puc assegurar que el president i jo estem absolutament d'acord".

Així s'ha pronunciat Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell en ser preguntada sobre les reaccions a eixe missatge en Twitter, si considera que el to va ser l'adequat -va dir que "aquest tipus de coses les fan els partits ultres per a generar homenatges"- i si ho tornaria a escriure.

"Li he donat voltes, crec que que ho tornaria a fer", ha reconegut la vicepresidenta, que ha assenyalat que "el que ha irritat és la paraula ultra" però el que intentava, amb les limitacions de caràcters pròpies d'aquesta xarxa social, era "evidenciar que aquest tipus d'accions no són pròpies de partits que s'emmarquen dins del progressisme o la socialdemocràcia", sinó "un altre tipus de partits".

No obstant açò, ha indicat que eixe mateix dia va parlar amb el president Puig perquè no fa una cosa així "sense que ho sàpia" i ell "ho té igual de clar" que ella. "I encara sort que el tuit ho vaig escriure jo", ha agregat.

"Li vaig dir que havia escrit un tuit que potser tenia alguna conseqüència i li vaig explicar el perquè", ha detallat la vicepresidenta, que ha incidit que tots dos estan "en sintonia". "En el govern ho tenim clar, també és veritat el que diu el president que els partits fan el que volen i en això també he de coincidir", ha assenyalat.

També ha aclarit que abans "s'havia fet alguna telefonada en altres àmbits i no s'havia pogut localitzar a ningú" però eixe missatge, que va ser "un SOS", "va provocar que tothom estiguera localitzable". Segons ha dit, en altres àmbits no va haver-hi resposta telefònica i mentre eixa connexió "no eixia", el tuit "va fer efecte".

Sobre el fons de la crítica que va realitzar a la iniciativa del PSPV de la ciutat de València, ha explicat que "està molt bé" que tothom reivindique i faça difusió de la Renda Valenciana d'Inclusió, una llei que poden reivindicar el PSPV, Podem i Compromís, com a integrants del Botànic, però també Ciutadans, que va votar a favor, i fins i tot el PP "que no va votar en contra".

No obstant açò, ha destacat que "no és només una prestació econòmica", sinó que suposa "un itinerari integral" per al destinatari i la seua família i, per açò, en el primer contacte, en la mateixa sol·licitud de la prestació comença la "connexió" amb el possible beneficiari: "Des del minut zero comença la intervenció".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento