Comunitat Valenciana

Compromís presenta esmenes als PGE per més de 3.000 milions per a contrarestar "la infàmia" de Rajoy a la Comunitat

  • VALÈNCIA, 27 (EUROPA PRESS)
Roda de premsa Compromís
Roda de premsa Compromís
EUROPA PRESS
Roda de premsa Compromís

Compromís ha presentat més de 300 esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per valor de 3.600 milions d'euros, de les quals 229 seran en clau valenciana per més de 3.000 milions amb l'objectiu de contrarestar uns comptes "nefasts per als valencians" que mantenen el "maltractament històric" i la "infàmia" del president de Govern d'Espanya, Mariano Rajoy, cap a la Comunitat Valenciana.

Així ho ha anunciat el portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, acompanyat pel diputat Enric Bataller, i el portaveu del grup municipal Compromís en l'Ajuntament de València, Pere Fuset, en roda de premsa per a presentar les esmenes de la coalició als PGE, el termini de presentació de les quals acaba a les 14.00 hores d'aquest divendres.

Per a Baldoví, "un any més són uns pressupostos nefasts i infames per als interessos dels valencians", i per tant, són "millorables" i "tot el que no siga millorar seran excuses de mal pagador del PP i Cs".

Així mateix, Bataller ha qualificat els comptes de "continuistes respecte a lloes de l'any passat" perquè es mantenen "en la línia recentralitzadora i antisocial" i de "maltractament al poble valencià", mentre que Fuset ha recordat que situen els valencians en la "cua" de les inversions per habitant en destinar 150 euros per cada valencià, la qual cosa suposa "67 euros menys que en la resta d'Espanya".

Aquest "maltractament en les inversions", ha lamentat Fuset, "és una constant des de fa 20 anys", malgrat ser "l'únic territori pobre que aporta més que rep". No obstant açò, ha posat en valor el treball de Compromís en el Congrés per a "visibilitzar" el problema i la situació que "patim els valencians".

ESMENES

En total, la coalició valencianista ha presentat 303 esmenes, 229 són en clau valencianes; 14 són a l'articulat de la norma i altres 60 que són reivindicacions de partits sense representació en el Congrés com són la Chunta Aragonesista, Més per Mallorca i el Partido Castellano.

En concret, de les 229 esmenes ha detallat que per a València ha registrat 84 esmenes per valor de 1.003 milions; per a Castelló han sigut 58 iniciatives per 1.445 milions i per a Alacant, 53 esmenes per 642 milions, mentre que les 34 incitativas restants són a nivell Comunitat Valenciana.

El gruix de les iniciatives són per a l'àrea de Foment, encara que han insistit en la transferència de la partida del Pacte d'estat contra la Violència masclista de 120 milions. Així, reclamen 134 milions per al tram del Corredor Mediterrani València-La Encina; 133 milions per a acabar amb el punt negre que hi ha en la carretera de Favara; un milió per a la connexió ferroviària Aeroport Elx-Alacant; 88 milions per a les Rodalies entre Castelló i Vinaròs i 10 milions per a les rodalies d'Alacant.

Així mateix, 70 milions per al Tren de la Costa -10 milions per al tram Dènia-Alacant i 60 milions per a Gandia-Oliva-Dénia; 5 milions per a la modernització de la línia Xàtica-Alcoi i un milió per a rodalies València-Moixent fins a la Font de la Figuera.

TRANSPORT PÚBLIC METROPOLITÀ

Respecte al Transport Públic de l'àrea metropolitana de València, Baldoví ha remarcat que han presentat una esmena en la qual reclamen 38 milions i una altra conjunta amb el PSOE. Ha valorat l'esmena que ha presentat Cs sobre aquesta qüestió, encara que ha assenyalat que està "molt lluny" i és "una quarta part" del que reclamen els alcaldes i el propi consistori valencià, ja que l'ha xifrat en 10 milions.

Per a Fuset, aquest és un tema "flagrant" perquè València compleix amb els requisits per a rebre l'ajuda de l'Estat i, no obstant açò, rep "0 euros". "Aquest és un tema que afecta la mobilitat i la qualitat de vida de dos milions de ciutadans", ha remarcat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento