Comunitat Valenciana

Triumfadors en els Goya, al Festival de Curtmetratges 'Requena i... Acció'

  • L'esdeveniment se celebrarà de l'1 al 3 de juny en aquesta localitat valenciana.
  • En aquesta edició participaran quatre curtmetratges de cineastes de la Comunitat Valenciana.
Fotograma de 'Madre'
Fotograma de 'Madre'
REMITIDA REQUENA Y ACCIÓN
Fotograma de 'Madre'

Un total de 20 pel·lícules competiran en la Secció Oficial de la V edició del Festival de Curtmetratges 'Requena i... Acció!', que se celebrarà en el Teatre Principal d'aquesta localitat valenciana de l'1 al 3 de juny. Entre les cintes seleccionades, figuren triumfadors en els Premis Goya i el guanyador de la Setmana de la Crítica de Cannes, informen els responsables de la trobada.

Així, la llista de produccions que optaran al premi al Millor Curtmetratge, es troben les vencedores en l'última edició dels Goya: 'Madre', del director Rodrigo Sorogoyen ('Que Dios nos perdone') i 'Los desheredados', dirigit per Laura Ferrés, que a més va guanyar la Setmana de la Crítica en el Festival de Cannes de 2017. També es troben títols de recent estrena, com 'El jardín de Vero', del veterà Miguel Parra, que versa entorn a la memòria històrica.

L'audiovisual valencià estarà de nou present amb quatre curtmetratges de cineastes de la Comunitat. Destaca '9 pasos', film del tàndem format per la valenciana Marisa Crespo i el castellonenc Moisés Romera (Proyecta Films) i 'La disco resplandece', de l'il·licità Chema García Ibarra, que va aconseguir una menció especial en la 64ª edició del Festival de Sant Sebastià, honor que també va obtindre en el Festival de Sundance pel seu primer cortometaje 'Protopartículas'.

La representació valenciana la completa 'One way', dirigida per la valenciana Bea Cabrera i 'Scratch', del realitzador alacantí David Valero. La nova selecció també compta amb diverses coproduccions entre Espanya i l'estranger, així com dos obres d'animació i dos de gènere documental.

Varietat de gèneres

La d'enguany serà una Secció Oficial amb una varietat de gèneres que van des del drama al thriller, passant per la ciència ficció o el terror, amb algunes de les millors pel·lícules en format curt que s'han produït en el nostre país en l'última temporada.

Per la seua banda, fins a hui hi ha tres projectes registrats per a participar en el Concurs Astoria, per als curtmetratges rodats en la ciutat de Requena. Aquesta secció local es va iniciar en 2013 de forma paral·lela al Festival per a incentivar la producció audiovisual en la localitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento