Comunitat Valenciana

Oltra diu que el centre de menors de Buñol aplicà "rigorosament" el protocol

  • Assegura que es va avisar "immediatament" a la Policia perquè iniciaren la cerca.
  • Ha insistit que correspon a la Policia començar la investigació per a saber on estan i "retornar-los".
  • El passat dissabte quatre xics se'n van anar "sense permís", dels quals un d'ells ja ha retornat.
Mónica Oltra en imatge d'arxiu
Mónica Oltra en imatge d'arxiu
Europa Press
Mónica Oltra en imatge d'arxiu

La vicepresidenta i consellera d'Inclusió Social, Mónica Oltra, ha assegurat aquest dimecres que la direcció del centre de menors de Buñol (València), d'on dissabte passat quatre xics es van marxar "sense permís", ha complit "rigorosament tots els protocols" en avisar "immediatament" a la Policia perquè iniciaren un dispositiu de cerca. Un dels menors ja ha tornat.

Sobre aquest tema, ha explicat, després de l'acte de commemoració del 25 d'Abril, Dia de les Corts, que la direcció del centre "immediatament" va aplicar el protocol com "sempre que passa un cas així" i sobre aquest tema ha recordat que aquests xics viuen en aquests centres en règim obert.

Per tant, ha assenyalat que "entren i ixen" i quan es detecta que algun d'ells no ha tornat es posa en coneixement de la Policia perquè els localitzen i tornen a "un entorn protegit". En eixe sentit, ha insistit que correspon a la Policia començar la investigació per a saber on estan i "retornar-los al seu àmbit de protecció".

A partir d'ací, ha recalcat que el centre i la direcció han complit "rigorosament tots els protocols" i a qui competeix la investigació, ha insistit, és a la Policia per a localitzar aquests tres xics que falten, dels quals no es pot facilitar més dades en ser menors d'edat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento