Comunitat Valenciana

La CEV autonòmica es marca com a "objectiu clar" visibilitzar la Comunitat València a Madrid i a Brussel·les

  • VALÈNCIA, 23 (EUROPA PRESS)

El president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro, ha avançat aquest dilluns que la nova patronal autonòmica té com a "objectiu clar" de "visualitzar els problemes i beneficis de la Comunitat Valenciana", primer a Madrid, i després a Brussel·les.

Així ho ha manifestat en declaracions als mitjans al costat de la presidenta del Consell Empresarial de València de la CEV, Eva Blasco, després de la primera reunió d'aquest consell provincial.

Segons Navarro, l'assemblea del pròxim 3 de maig -en la qual aspira a la reelecció- marcarà una "nova etapa" que ja s'ha iniciat quan ja hi ha una "única confederació autonòmica amb tres consells empresarials, amb una estructura molt disminuïda en la seua part de cost" i cadascun d'ells "independent en la seua manera d'actuar i decidir".

NOU MODEL "PROACTIU" AMB MÉS FINANÇAMENT PRIVAT

Aquesta nova etapa, ha subratllat, es basarà en un model de patronal que treballarà per a incrementar les aportacions privades: "Menys finançament públic, menys execució de formació i més finançament privat, que significa estar més pendents dels empresaris. Eixe és el model de la CEV, molt proactius amb els empresaris", ha reivindicat.

De fet, va a tancar 2017 entorn a un 60% de finançament privat, amb el suport d'empresaris i associacions, el mínim al que aspira d'ara en avant, ha apuntat. "Estem més còmodes en finançament privat", de fet, l'única cúpula provincial que s'ha mantingut en el temps és la que ha anat canviant el seu model des de fa sis anys, ha recordat.

LA XINA I JAPÓ MIREN LA COMUNITAT

En tot cas, ha ressaltat que la CEV "està canviant quant a que som capaces de començar a vertebrar una Comunitat molt potent". "Moltes vegades -ha apuntat- nosaltres mateixos rebaixem eixe nivell de potencialitat econòmica i el millor que hi ha és eixir fora d'Espanya per a veure que ens valoren com a empresaris, com a territori, per la nostra posició geoestratègica molt important, tant la Xina com el Japó -on Navarro ha estat de viatge institucional en els últims dies- estan mirant Espanya, especialment la Comunitat Valenciana".

Per aquest motiu un dels principals objectius de la CEV siga donar visibilitat tant als problemes com a la capacitat empresarial de la Comunitat Valenciana, primer a Madrid, i després, "amb més lentitud a Brussel·les. "Volem estar ben posicionats a Madrid i Brussel·les", ha sentenciat.

UN CONSELL PROVINCIAL "MOLT ACTIU"

Per la seua banda, la presidenta del Consell Empresarial de València de la CEV, Eva Blasco, ha explicat que en aquesta primera reunió s'ha establit la forma de funcionament per a treballar a partir de l'assemblea de la CEV el pròxim dia 3 de maig, i ha assenyalat que s'ha acordat crear grups de treball "molt actius" sobre temes específics per a traslladar problemàtiques d'àmbit provincial, comarcal i local a les comissions autonòmiques.

Quan es tracte de temes que es mantinguen en el temps no tindran termini temporal però molts d'ells seran 'ad hoc' per a treballar un tema en concret. "Es fa presa de posicionament, es presenta davant autoritats, responsables polítics i a la societat valenciana i hauríem conclòs el grup de treball. Eixa és la idea de funcionament de futur", ha avançat.

Blasco ha apuntat que entre altres qüestions, s'han plantejat les llicències a nivell local, les Falles o els residus. "Volem ser actius en aquest nou projecte i integrar la nostra veu, la de la província de València, en l'activitat de la CEV autonòmica".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento