Valenciaport aconsegueix el seu rècord històric en creueristes en un mateix dia
Valenciaport aconsegueix el seu rècord històric en creueristes en un mateix dia Valènciaport

El port de València ha rebut hui l'escala simultània de quatre creuers. En concret, es tracta dels bucs Mein Schiff 2, Queen Victoria i MSC Divina i MSC Fantasia que han desembarcat en el recinte del Grau a més de 13.300 passatgers. Esta xifra suposa un rècord històric en nombre de creueristes simultanis a València.

El buc Mein Schiff 2, de la naviliera TUI, ha desembarcat a València a al voltant de 2.700 passatgers procedents, en la seua majoria d'Alemanya, Suïssa i Àustria. Per la seua banda, el Queen Victoria pertany a la naviliera Cunard i ha desembarcat a prop de 2.000 passatgers a València procedents de països com Anglaterra, Estats Units, Austràlia i Nova Zelanda.

Així mateix, el port de València també ha rebut l'escala de dos bucs de la companyia MSC Cruceros, el MSC Divina, que utilitza el recinte com a port base durant la campanya de març a setembre, i el MSC Fantasia. Els dos bucs transporten més de 8.700 passatgers procedents d'Espanya, Itàlia, França, Alemanya, Anglaterra, Suïssa, Bèlgica, Estats Units i Brasil.

Treball coordinat entre institucions

Per a poder atendre satisfactòriament a este flux de visitants, s'ha ajustat un dispositiu especial en el qual han col·laborat l'Autoritat Portuària de València, Turisme València, els Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat, la subdelegació del Govern, l'Ajuntament de València, la Policia Local i portuària, Duana, la pròpia terminal de creuers, així com els touroperadors, guies turístics i consignataris dels bucs.

En total, les navilieres han oferit 54 excursions repartides per la ciutat de València (Ciutat de les Arts i les Ciències, centre històric, Museu Faller i Bioparc, entre altres) i els seus voltants (Albufera, degustació de vins valencians a Requena, visita al Museu Lladró, entre altres) posant en valor la gran oferta cultural, gastronòmica, arquitectònica, lúdica, d'oci i comercial.

En este sentit, cal destacar l'oferta creuerística de la ciutat, desenvolupada conjuntament, entre l'Autoritat Portuària de València i Turisme València, és àmplia, variada i es caracteritza per la seua seguretat.

D'altra banda, per a garantir la fluïda connectivitat entre el port i la ciutat, les navilieres han habilitat 33 autobusos llançadora, havent-se incrementat, a més, el número de parades habilitades. A més, s'ha reforçat en hores punta tant el servei oferit pel col·lectiu del taxi com l'EMT en les línies que arriben al port.

Seguretat

Així mateix, s'ha ampliat el dispositiu de seguretat en el qual han participar de manera coordinada les forces i cossos de seguretat de l'Estat al costat de la subdelegació del Govern i la pròpia policia portuària, que ha reforçat la seua presència amb 12 agents.

Concretament, la Policia Local de València ha distribuït a 62 agents en 13 punts de la ciutat i ha instal·lat una furgoneta d'atenció al ciutadà en la plaça de la Verge amb policies amb un alt nivell d'anglès.

El dispositiu està planificat per a atendre als turistes en aquells llocs on està previst que es produïsquen més concentracions i també perquè el trànsit siga fluït en les localitzacions a les quals està prevista l'arribada dels 34 autobusos llançadora que eixiran del port cap al centre.

Igualment, Turisme València ha ampliat el servei d'atenció turística tant en el propi recinte portuari com en diferents punts del centre històric. El treball coordinat i planificat entre els col·lectius implicats en l'activitat turística pretén atendre de la millor forma possible, per tota la ciutat, als visitants i projectar la millor imatge de València, aprofitant el potencial turístic de la ciutat per al desenvolupament social i econòmic.

Consulta aquí más noticias de València.