La parada dels professors associats de la UPV afecta uns 7.000 alumnes, segons el comité de seguiment
La parada dels professors associats de la UPV afecta uns 7.000 alumnes, segons el comité de seguiment PROFESORES ASOCIADOS DE LA UPV

Associats de la Politècnica van dur a terme ahir una assemblea en la qual van apostar per mantindre la vaga indefinida convocada i van valorar que des de la institució acadèmica se'ls haja realitzat una proposta per escrit per a continuar les converses, encara que aquesta siga "poc més que un calendari de negociació". També van avançar que aquest dimarts podrien oferir una dada d'incidència de la parada sobre la base dels càlculs del comité de seguiment.

Així, calculen que els estudiants afectats rondarien els 7.000. En aquest sentit, precisen que els professors que secunden la vaga -aquells que la fan o la recolzen però no la realitzen de manera efectiva, a causa que no tots tenen docència aquest quadrimestre- cobreixen aproximadament uns 9.200 alumnes.

A més, el 67% dels professors que fan vaga tenen dedicació P6, és a dir, la màxima càrrega docent, i del total de professors que han parat, el 92% té responsabilitat en actes d'avaluació, la qual cosa afecta quasi 6.500 alumnes, han explicat les mateixes fonts a Europa Press.

D'acord a aquestes dades, el 54% dels docents que fan vaga són responsables d'assignatura, la qual cosa pot paralitzar el procés de firma i publicació d'actes, representació de l'assignatura en comités i coordinació de programes docents.

Així mateix, quasi el 70% de professors que se sumen a l'acció de protesta són director de treball de finalització de grau o màster, la qual cosa "dificulta i pot arribar a paralitzar la recta final" per a acabar la corresponent titulació.

CONCENTRACIÓ CAMPUS GANDIA

Hui s'ha realitzat una concentració en el Campus de Gandia de la UPV en suport al professorat associat a la qual ha assistit alumnes, personal d'administració i serveis, alumnes i altres docents.

En aquest acte s'ha llegit un manifest en el qual els associats han tornat a denunciar les seues condicions de treball i que són "mà d'obra barata". "Ningú del que estem ací volem aquesta vaga però és urgent que es reconega el nostre treball", han manifestat.

Consulta aquí más noticias de València.