Compromís demana en Les Corts documentació sobre la relació del director del màster de Cifuentes amb la UMH d'Elx
Compromís demana en Les Corts documentació sobre la relació del director del màster de Cifuentes amb la UMH d'Elx Europa Press

Les preguntes de Campello, segons un comunicat de Compromís, fan referència al fet que Álvarez Conde ha format part "de múltiples tribunals de selecció de la Universidad Miguel Hernández".

"Considerem injustificable la presència constant d'Álvarez Conde en els processos de selecció de professorat de la Miguel Hernández, atés que en la veïna Universitat d'Alacant i en la resta d'universitats públiques del territori valencià hi ha departaments de Constitucional prestigiosos amb els quals haguera pogut comptar per a realitzar els processos de selecció", ha sostingut.

"Tots els detalls entorn d'aquest cas fan molt mala olor", ha mantingut Campello, que ha desvetlat que Álvarez Conde és parella de la Catedràtica de Dret Constitucional de la UMH, Rosario Tur, "una de les docents que va qualificar amb un excel·lent Cristina Cifuentes en una assignatura que es va impartir abans que la Presidenta de Madrid es matriculara en el màster".

"Així mateix, Álvarez Conde va examinar la seua parella, Rosario Tur, en el tribunal que la va nomenar catedràtica en la UMH, situació que seria il·legal i ja s'investiga en aquesta universitat d'Elx", ha indicat la parlamentària de la coalició.

Campello ha afirmat, a més, que "Rosario Tur també va ser part del tribunal que va qualificar la tesi doctoral de l'expresident de la Generalitat Francisco Camps, en la UMH, un procés que també presenta molts dubtes. A més les institucions públiques valencianes sota el mandat del PP van encarregar a Álvarez Conde un seminari i una publicació".

CÒPIA ÍNTEGRA DE LA TESI DE CAMPS

Per açò, des de Compromís s'ha remarcat que "la bateria de peticions de documentació" també inclou una còpia "íntegra" de la tesi doctoral de Francisco Camps, "els pagaments dels treballs encarregats a Álvarez Conde i la relació de factures, convenis, treballs d'assessorament i seminaris i el seu cost econòmic realitzats entre la Generalitat Valenciana, les Corts Valencianes o els seus òrgans estatutaris i la Universidad Rey Juan Carlos de Madrid".

"Estem davant un encreuament d'interessos entre dos universitats que van ser fundades sota governs del PP que ha de ser aclarit. És injustificable que s'use a les universitats públiques amb objectius polítics i personals foscos que afonen la seua credibilitat", ha conclòs Campello.

Consulta aquí más noticias de Alacant.