Comunitat Valenciana

Cuina ‘gourmet’ per a tots els públics

  • El certamen València Cuina Oberta obri les reserves per a gaudir dels millors restaurants a baix preu.
  • L’organització portarà a terme activitats gastronòmiques que tindran lloc en paral·lel a l'esdeveniment.
XVIII edició de Cuina Oberta
XVIII edició de Cuina Oberta
TURISMO VALENCIA
XVIII edició de Cuina Oberta

Per a molts, la butxaca pot ser una gran barrera per a no gaudir de la millor gastronomia de la ciutat. El certamen València Cuina Oberta proposa en cada edició que els grans restaurants es donen a conèixer a través de menús més econòmics en unes jornades obertes a tots els públics.

Des d'aquest dijous es troba obert el termini d'aquesta XVIII edició –que arranca dijous que ve i es prolongarà durant 10 dies– perquè els valencians reserven coberts des de tan sols 20 euros. Enguany, segons ha destacat Turisme València en un comunicat, són 59 els prestigiosos restaurants que s'han adherit a l'esdeveniment, alguns amb estreles Michelín i sols Repsol.

Els menús, amb preu tancat i de la més alta qualitat, són molt competitius en comparació de l'habitual cost de l'alta cuina: 20 euros al migdia i 30 a la nit, amb un suplement de 15 euros en els restaurants que compten amb estrela Michelin.

Entre els establiments que ja estan tancant les reserves destaquen Alejandro del Toro, (Amadeo de Saboya, 15), Apicius (Eolol 7, amb 2 sols Repsol) o Habitual, situat en el mercat de Colón.

Reserves

Per a reservar taula online el procés és tan senzill com entrar en la web www.valenciacuinaoberta.com triar el restaurant al que vulguem anar –sempre que queden places– i registrar-se amb les dades del comensal. En aquesta edició del certamen bianual hi ha una nova proposta: Cuina Oberta va a realitzar activitats gastronòmiques que tindran lloc en paral·lel a l'esdeveniment.

Entre elles destaquen les visites guiades al Mercat Central de València o a un centre històric amb tast de vins de la regió; o rutes amb bicicleta per a conèixer les plantacions d'arròs del Parc Natural de l'Albufera i al cor de l'horta valenciana amb degustació d'orxata i fartons.

En la web del certamen podrem registrar-nos si volem, a més de menjar bé, passar una bona estona gaudint dels ingredients i l'ambient que envolta a la gastronomia valenciana.

València Cuina Oberta se celebra des de 2009 amb dues edicions a l'any, una a la primavera i una altra a la tardor. L'organització del certamen compta amb la col·laboració de l'Associació Valenciana d'Hipertensió i el Grau en Gastronomia de la Universitat de València, entre uns altres.

Les estreles del certamen 

El Poblet. Amb un estel Michelin, el restaurant regentat pel guardonat Quique Dacosta ofereix «alta cuina a la llum del Mediterrani executada per un equip únic», basant-se en plats històrics del baluard de Dacosta en Dènia, a més de plats de creació pròpia.

Sucede. També amb una de les distincions de la Guia Michelín, els menús d'aquest restaurant «recuperen la història gastronòmica de València a través de les seues civilitzacions (roma, àrab i cristiana) amb un enfocament lúdic».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento