Comunitat Valenciana

Educació destina 1,5 milions en noves accions de reforç educatiu i per a previndre l'abandó escolar

  • La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha presentat noves accions de reforç educatiu i per a previndre l'abandó escolar en l'etapa de Secundària i en la Formació de Persones Adultes dins del Pla d'actuació per la millora (PAM), segons ha informat la Generalitat en un comunicat.
Imatge d'arxiu d'estudiants
Imatge d'arxiu d'estudiants
UA - Archivo
Imatge d'arxiu d'estudiants

El PAM té com a objectiu "potenciar el desenvolupament personal, intel·lectual, social i emocional de l'alumnat per a reduir les taxes d'abandó escolar prematur, així com proporcionar atenció educativa per a compensar desigualtats en l'educació, des d'una perspectiva inclusiva i coeducadora".

Mitjançant el PAM, cada centre planifica el conjunt d'actuacions que realitzarà per a la millora de la qualitat educativa i que es concreten en intervencions educatives "que donen resposta a les necessitats, interessos i motivacions de tot l'alumnat del centre".

Des d'Educació s'han presentat línies d'actuació noves com tallers de reforç d'estiu en l'ESO i diversos tallers i cursos que s'engegaran el pròxim curs. Segons el conseller d'Educació, Vicent Marzà, "en total tenim previst destinar 1,5 milions d'euros per a aquestes accions que se sumen als 84 milions d'euros i els 2.112 docents amb què compta ja el PAM en aquest curs".

"Aquestes mesures, juntament amb la resta del PAM, les línies de treball del Pla de coeducació i la implementació als centres educatius de l'educació inclusiva ajuden a aconseguir l'objectiu de la conselleria de millorar la qualitat educativa de l'alumnat, evitar l'abandó escolar i intensificar les mesures que fomenten la igualtat d'oportunitats per al conjunt de l'alumnat", ha explicat Marzà.

TALLERS DE REFORÇ D'ESTIU EN L'ESO

Aquests tallers tenen com a objecte previndre l'abandó escolar prematur i reforçar les competències clau i les aptituds necessàries en les àrees instrumentals. Es realitzaran durant els mesos de maig i juny del present curs en els centres que ho sol·liciten, amb grups d'entre huit i 15 alumnes. L'alumnat que participe tindrà la possibilitat de reforçar les seues competències en l'àmbit sociolingüístic i científic-tecnològic.

D'altra banda, dins del programa Proeducar, durant el curs 2018-2019 es realitzaran diferents actuacions, com per exemple tallers per a aprofundir en ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques, tallers de reforç i acompanyament escolar, cursos per a l'aprenentatge del valencià i del castellà per a l'alumnat nouvingut i activitats formatives complementàries per a l'aprenentatge permanent de les persones adultes.

Aquest programa té per objectiu afavorir la permanència dels joves en el sistema educatiu fins que obtinguen la qualificació obligatòria necessària, així com aconseguir el retorn al sistema educatiu d'aquells que han abandonat els estudis.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento