Comunitat Valenciana

Bandes de música ompliran Mestalla per a batre 15 rècords Guinness

  • L'acte se celebrarà el pròxim dissabte 26 de maig i començarà amb una desfilada per la ciutat de València.
  • L'entitat ha organitzat distintes activitats per a retre homenatge a les escoles de música i als músics valencians.
  • Així celebrarà la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana els 50 anys de trajectòria.
Presentació dels actes del 50 aniversari de la FSMCV
Presentació dels actes del 50 aniversari de la FSMCV
FSMCV
Presentació dels actes del 50 aniversari de la FSMCV

Les bandes valencianes van a celebrar els 50 anys de trajectòria de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) en gran, amb un esdeveniment "històric" en el qual ompliran de música el camp de futbol de Mestalla i intentaran batre un total de 18 rècords Ginness.

Així s'ha posat en relleu en la presentació dels actes previstos a Castelló, València i Alacant per a aconseguir 18 Guinness World Records i convertir la Comunitat Valenciana en l'epicentre mundial de la música popular.

En la roda de premsa, celebrada en el camp del València CF, han estat presents el president de la FSMCV, Pedro Rodríguez; el director artístic de Xarxa Teatre, Leandre Escamilla, i Manuel Muñoz, responsable de l'àrea federal de la FSMCV i de les seues unitats artístiques.

Mitjançant aquestes activitats es pretén retre homenatge a les escoles de música i als músics valencians. Així, les Escoles de Música seran reconegudes, en la plaça de bous de Castelló (21 d'abril) on es pretén aconseguir dos rècords i en la plaça de bous d'Alacant (12 de maig) on s'aconseguirà un rècord, perquè gràcies a la seua tasca pedagògica realitzada durant dècades són un suport imprescindible per a les societats musicals.

Homenatge a la música popular

Pedro Rodríguez ha declarat que en les tres províncies s'han planificat esdeveniments "d'una gran magnitud" i l'objectiu d'aconseguir eixos 18 World Guinness Records és "posicionar en el més alt una de les nostres principals senyals d'identitat cultural com és la música popular".

Els músics seran homenatjats, per ser precisament l'essència de les societats musicals, en l'acte que se celebrarà el 26 de maig a València, concretament en el camp de Mestalla.

Aquest serà "un dels esdeveniments més memorables que commemoraran el 50 aniversari, ja que en ell està previst inundar la ciutat de València de música amb músics provinents de les societats musicals de les tres províncies i en un sol dia s'intentarà batre 15 Guinness World Records", han augurat.

Desfilada per València

Per a aquesta jornada, s'ha dissenyat un esdeveniment inèdit a València que començarà amb una desfilada de bandes de música per diverses avingudes de la ciutat a les 19.00 hores. Posteriorment, es realitzarà una trobada en el camp de Mestalla que s'iniciarà a les 21.30 hores, on els músics seran actors-espectadors i, per descomptat, protagonistes.

"Dels 18 rècords que ens hem proposat aconseguir ja tenim segur aconseguits 16 pel nombre d'inscripcions que hem registrat fins al moment. Ara necessitem el suport de tots els músics de la Comunitat per a aconseguir els dos que ens queden a la banda de música més gran del món i al major conjunt de flauta.Volem fer història en la nostra Comunitat, en la nostra música i amb els nostres músics", ha afirmat Pedro Rodríguez.

En la presentació, s'ha anunciat a més que els actes programats en les tres províncies aniran acompanyats d'un espectacle únic creat per Xarxa Teatre per a l'ocasió.

D'aquesta forma, Leandre Escamilla ha detallat que en el cas de Castelló i Alacant, com es fa un reconeixement a les Escoles de Música, l'espectacle serà 'El Guerrer de la Valltorta', una llegenda mitjançant la qual es realitzarà un recorregut geogràfic i musical per tota la Comunitat Valenciana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento