Comunitat Valenciana

El PP porta a Fiscalia els suposats "feixos de bitllets" per a les campanyes del PSPV des de 2007

  • El Partit Popular de la província d'Alacant ha posat en coneixement de la fiscalia unes declaracions realitzades pel qual fóra cap de la campanya del PSPV en les municipals de la ciutat d'Alacant en 2011, Gabriel Moreno, en les quals va assegurar que hi havia actes de la campanya anterior -en 2007-, pagats amb "feixos de bitllets". La denúncia, que no tipifica possibles delictes comesos, demana a la fiscalia que òbriga una investigació sobre les campanyes de 2007, 2011 i fins i tot 2015 perquè pareix una "pràctica habitual".
Rafael Candela, aquest dimecres
Rafael Candela, aquest dimecres
EUROPA PRESS
Rafael Candela, aquest dimecres

Gabriel Moreno va ser regidor en eixe mandat 2011-2015 i va dir a un mitjà local que "tots" eren conscients que el que passava en la campanya de la candidata socialista Etelvina Andreu, en el moment en què va saltar la Gürtel que afecta el PP, era "el mateix que ocorria en el PSOE: Hem vist a gent del partit traure feixos de bitllets i pagar la campanya i sabíem que algun dia eixiria tot".

"Són -declaracions- suficientment greus com per a haver donat explicacions", ha afirmat als mitjans el secretari del PP provincial, Rafael Candela, després de presentar la denúncia. Ha assenyalat que s'havia donat "temps" al PSPV per a donar eixes explicacions, "fins i tot a la senyora Montesinos", en referència a l'alcaldessa en funcions d'Alacant i candidata a l'Alcaldia Eva Montesinos.

Des del PP han reclamat que es diga "a què es devien" eixes quantitats que "es veien circular en el finançament de les campanyes del PSPV". "El PP, per responsabilitat, es veu en l'obligació de posar en coneixement de la fiscalia aquests fets perquè siguen investigats", ha agregat.

Candela ha assenyalat que "tothom" ha de tindre els comptes "clars" i que en els casos en què "pareix que no ho és, per a això estan els jutjats".

Sobre aquest tema, ha mantingut que els qui donaven "classes d'ètica" al PP són els qui ara han de ser "transparents i no ser opacs, com l'estan sent en aquest cas i estan un poc amagats per a no donar la cara".

El secretari general provincial del PP ha recordat que dos jutjats a Madrid, un a Gandia i un altre a Benidorm investiguen eixe suposat finançament irregular i considera que a Alacant, davant les declaracions que ha posat en coneixement públic "un màxim responsable d'una campanya electoral", ha d'obrir-se "aquesta investigació" perquè se sàpia "la veritat".

A preguntes dels mitjans, Candela ha dit no tindre més informació que els retalls de premsa i ha considerat que Gabriel Moreno hauria de comparéixer davant el fiscal per a "donar les explicacions, perquè potser hi ha més coses que no sabem i que ell sap i ha de posar en coneixement dels jutges".

EVA MONTESINOS

Qüestionat sobre si demanaven explicacions a Eva Montesinos, que s'ha deslligat de les campanyes de 2007, 2011 i 2015, Rafael Candela ha asseverat que "al final, allò que estem veient per premsa és que hi ha una correlació de persones".

El dirigent 'popular' s'ha referit així a l'empresa Crespo Gomar i José Ramón Tiller, i al vídeo i les fotos en les quals Montesinos, l'exalcalde Gabriel Echávarri i el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, apareixen "amb el senyor Tiller, que era una de les persones que ajudava en les campanyes del PSPV".

"Les mateixes que estaven en 2007 i en 2011 també apareixen en fotos amb Montesinos en 2015, allò que volem saber és eixa relació de Montesinos i el PSPV amb aquestes persones i aquestes empreses i què és el que ha passat, qual és el nivell de relació i com s'han fet ací les coses", ha declarat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento