Comunitat Valenciana

El Tribunal Administratiu suspèn cautelarment el concurs de ressonàncies de Sanitat davant els recursos d'un grup

  • El Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals (TACRC)
Imatge d'arxiu d'una ressonància magnètica
Imatge d'arxiu d'una ressonància magnètica
INFOSALUS - Archivo
Imatge d'arxiu d'una ressonància magnètica

ha suspès cautelarment el concurs de ressonàncies de la Conselleria de Sanitat després dels recursos presentats pel grup IMED sobre dos dels cinc lots, segons han confirmat fonts sanitàries.

Fonts de la Conselleria de Sanitat han subratllat que quan se sol·licita una mesura cautelar com la suspensió de la licitació és "habitual" que es concedisca en admetre's a tràmit el recurs per part de l'òrgan administratiu i es paralitze eixe concurs, sense que s'entre en el fons de l'assumpte.

En aquest sentit, han assenyalat que s'ha d'esperar al fet que aquesta resolució siga definitiva i han recordat "precedents immediats" en la mateixa línia, com la decisió del TACRC de suspendre de forma cautelar el concurs 'Resi-EQUIFar' de la Conselleria de Sanitat per a la distribució de medicaments en les residències públiques i privades de la Comunitat Valenciana, encara que finalment aquest òrgan va desestimar els recursos interposats contra la licitació del concurs pel Col·legi Oficial de Farmacèutics de València, la UTE Farmàcia Sociosanitària i Aerte.

Segons publica aquest dimarts Valencia Plaza, el TACRC, dependent del Ministeri d'Hisenda, entén que els perjuís que podrien derivar-se de la continuació pels seus tràmits del procediment de contractació "són de difícil o impossible reparació", per la qual cosa suspèn la licitació fins al moment que es dicte la resolució final del recurs.

La suspensió afecta els lots 4 i 5 del concurs, de les províncies de València i Alacant, que IMED considerava que arreplegaven uns requisits discriminatoris per als seus centres. Tots dos lots, d'acord amb aquesta publicació, són els majors del concurs amb un pressupost global de 15,88 milions d'euros per als dos anys de vigència, amb una possible pròrroga d'un any més que elevaria el cost als 27,3 milions.

El lot de València inclou les àrees de Sagunt, Clínic, Arnau de Vilanova, La Fe, Doctor Peset, Gandia i Xàtiva-Ontinyent. Alacant, les d'Alcoi, General, Elda i Orihuela-Vega Baixa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento