Comunitat Valenciana

CCOO-PV "aplaudeix" la reversió de la Marina, "una de les concessions amb les condicions laborables més lamentables"

  • La Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris de Comissions Obreres (FSS CCOO-PV) ha manifestat que "comparteix i aplaudeix" la decisió de la Generalitat Valenciana d'iniciar negociacions per a la reversió de l'Hospital de la Marina, a Dénia (Alacant), un procés que "comporta altes expectatives des d'un punt de vista laboral, doncs és una de les concessions on les condicions laborals són més lamentables i els ràtios de personal són dels més baixos".
Hospital de Dénia
Hospital de Dénia
ARCHIVO
Hospital de Dénia

El sindicat ha destacat en un comunicat que durant els últims anys "s'ha produït una retallada de personal considerable i un augment de la jornada". Per açò, l'anunci "és molt bona notícia, encara que s'ha de tindre en compte que el contracte de concessió (DKV- Ribera Salud) no venç fins el 2024, per la qual cosa l'administració hauria de resoldre-ho de forma anticipada", ha puntualitzat.

Ara bé, CCOO PV ha reclamat que els termes de la negociació "tinguen sempre en el centre tant al personal com als usuaris" i que es busque una fórmula perquè la reversió "no siga un nou model de negoci per a cap de les empreses ixents".

L'organització també ha mostrat la seua "completa seguretat" que el Consell "va a vetlar pels interessos generals de la comunitat per damunt dels beneficis empresarials".

REVERSIÓ DE LA RIBERA

En la mateixa línia, CCOO-PV ha valorat la reversió en el Departament de Salut de la Ribera (València), que va tornar a la gestió pública diumenge passat. Per al sindicat, "el pas donat" pel Consell és "propi d'un govern progressista i el primer per a aconseguir la gestió directa de la resta de concessions".

El procés en La Ribera "ha de consolidar la reversió total de tots els serveis que en l'àmbit de la sanitat pública estan en mans d'empreses privades i que deixen de ser una prioritat els criteris economicistas", ha reivindicat CCOO-PV.

Aquests serveis són, al seu juí, "essencials per al funcionament dels centres sanitaris". Entre ells, han citat el manteniment o l'hoteleria i restauració. "En col·lisionar els interessos de l'empresa privada amb els propis de la sanitat pública", es produeixen "freqüents disfuncions", ha lamentat l'organització sindical.

"CCOO va a seguir lluitant per l'establiment d'un marc jurídic que impedisca la recuperació del model Alzira i que dificulte la continuïtat d'aquest sistema en departaments com Manises, Torrevieja i Elx-Crevillent".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento